Σελίδες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Mont Blanc της Εύης Παπαδοπούλου

Mont Blanc συνταγή
Mont Blanc με κάστανα 
Ένα ακαταμάχητο γλυκό με υπέροχες μαρέγκες, βελούδινη κρέμα 
και πουρέ από κάστανο. Το όνομα του γλυκού προέρχεται από 
το βουνό Mont Blanc στις Άλπεις, καθώς αυτή η τούρτα μοιάζει 
με χιονισμένο βουνό.
Υλικά
- 3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 300 γρ. πατέ κάστανο
- 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 5-6 μαρόν γλασέ
- κακάο σε σκόνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
*Σε καθαρό και στεγνό κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με 
τη ζάχαρη και τη βανιλίνη μέχρι να γίνουν μια γυαλιστερή 
και σφιχτή μαρέγκα. 
*Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα του φούρνου, 
και αραδιάζουμε κουταλιές από τη μαρέγκα,ή–αν έχουμε ζαχαροπλαστική δεινότητα– σχηματίζουμε μαρέγκες σε σχήμα μακαρόν, με τη βοήθεια
του κορνέ. 
*Ψήνουμε για 1 ώρα στους 90 βαθμούς και αφήνουμε τις μαρέγκες να 
κρυώσουν τελείως. 
*Αν τις φτιάξουμε κάποιες ημέρες νωρίτερα, τις αποθηκεύουμε σε κουτί 
που κλείνει αεροστεγώς, απαραίτητα εκτός ψυγείου.
*Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.
*Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε στρώσεις από πατέ κάστανο, άγλυκη σαντιγύ, μαρέγκες, κοσκινισμένο κακάο. 
*Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές. 
*Διακοσμούμε με σπασμένα μαρόν γλασέ. 
Σερβίρουμε αμέσως μόλις συναρμολογήσουμε το γλυκό.
https://www.mamapeinao.gr/mont-blanc/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου