...γιά 4 μερίδες
- 500 γρ. Penne
- 15 γρ. ξύδι
- 2 Λεμόνια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- Τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Μέθοδος προετοιμασίας
Καθαρίστε τις αγκινάρες και κρατήστε μόνο τα τρυφερά φύλλα.
Κόψτε τις αγγινάρες στα τέσσερα και τα πασπαλίστετες με χυμό λεμονιού.
Σε ένα τηγάνι σούπας, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
Προσθέστε τις αγκινάρες και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
Προσθέστε σκόρδο, κρασί, χυμό άλλου λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια σιγοβράστε για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Εάν είναι απαραίτητο, ρίξτε λίγο νερό.
Μαγειρέψτε τις πέννες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο
βραστό νερό σύμφωνα με την ώρα που αναγράφεται στο πακέτο
και στη συνέχεια στραγγίστε τα.
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και τις αγκινάρες.
Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.
https://www.recettes-italiennes.org/pates-aux-artichauts/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου