Συστατικά
για 16 κομμάτια
1 1/2 φλ.μούστο
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1/2κ.γλ. γαρύφαλο
1 κ.γλ. τσίπουρο ή κονιάκ
1/2 φλ. σταφίδες μουλιασμένες στο τσίπουρο ή το κονιάκ
1 φλ.καλαμποκέλαιο
1 φλ. αλυσίβα (σταχτόνερο) (ή σόδα)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
3 φλ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκάλι.
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι.
- Προσθέτουμε τον μούστο, την αλυσίβα (ή σόδα),
τις σταφίδες με το τσίπουρο (ή το κονιάκ),
την κανέλα, το γαρύφαλο, την βανίλια,
το αλάτι και το ξύσμα πορτοκάλι.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα
μαζί με το μπέικιν πάουντερ,
...έως ότου γίνει σαν μείγμα για κέικ.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
... άν θέλετε αφού κρυώσει πασπαλίζετμε με ζάχαρη άχνη
ή την διαλύετε σε νερό και την ρίχνετε πάνω από το κέικ σαν γλάσο.
... καλή επιτυχία !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου