... η παραγωγή του κρεμμυδιού γίνεται φυτεύοντας μικρούς βολβούς {κοκκάρι }
οι οποίοι στη συνέχεια βλαστάνουν και παράγουν το μεγάλο κρεμμύδι που όλοι γνωρίζουμε.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, τα μεγάλα ξερά κρεμμύδια, αν τα φυτέψετε,
θα βλαστήσουν και θα αναπτύξουν παράλληλα με τα κρεμμυδόφυλλα,
έναν κεντρικό σκληρό κορμό στην κορυφή του οποίου
θα αναπτυχθεί ένα στρογγυλό άνθος
... όταν ωριμάσει και ξεραθεί, μπορείτε να συλλέξετε τον κρεμμυδόσπορο,
το λεγόμενο μπαρούτι από την ομοιότητά του με αυτήν
αυτόν τον σπόρο, μπορείτε να τον σπείρετε κατά τον Φεβρουάριο-Μάρτιο
* το κοκκάρι σας θα είναι έτοιμο κατά τον Ιούλιο-Αύγουστο.
[ η σπορά του μπαρουτιού,
γίνεται σε βάθος το πολύ μέχρι 1 εκατοστό από την επιφάνεια του εδάφους
3-4 γρ. σπόρου αρκούν για 1 τετραγωνικό μέτρο]
- Αν θέλετε να παράγετε χλωρά κρεμμύδια,
θα πρέπει να φυτέψετε το κοκκάρι σας τον Οκτώβριο με Νοέμβριο
τα χλωρά κρεμμυδάκια σας θα είναι έτοιμα την επόμενη άνοιξη.
- Αν αντίθετα θέλετε να παράγετε ξερά κρεμμύδια,
θα φυτέψετε κατά το τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου
τα ξερά σας κρεμμύδια θα είναι έτοιμα για συγκομιδή κατά τον μήνα Αύγουστο.
= Σημειώστε ότι, μπορείτε να έχετε φρέσκα κρεμμυδάκια όλον τον χρόνο,
αρκεί να φυτεύετε τμηματικά τον διαθέσιμο χώρο =
= Για να μπορέστε να διατηρήσετε καλά τα ξερά κρεμμύδια και να μην μουχλιάσουν,
είναι απαραίτητο να τα αφήσετε 2-3 ημέρες απλωμένα σε στεγασμένο μέρος για να στεγνώσουν.
Αν αποφασίσετε να τα διατηρήσετε σε πλεξούδες,
μην κόψετε την ουρά τους γιατί θα σας χρειαστεί για το πλέξιμο
πάρτε έναν σκοινί, και πλέξτε τις ουρές τους μαζί με το σκοινί
Ρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου