συστατικά :
- 2 στήθη κοτόπουλου φιλέτο περίπου 350 γρ. ψιλ/μένο
- 1 σκ. σκόρδο στην πρέσα
- 5 λιαστές ντομάτες σε λάδι ψιλ/μένες
- 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1,5 ποτήρι κρέμα γάλακτος (με 3% λιπαρά εγώ, εσείς βάλτε με όσα λιπαρά θέλετε).
- Πιπέρι, αλάτι με προσοχή, ανάλογα πόσο αλμυρές είναι οι ντομάτες σας (οι σπιτικές που φτιάχνω εγώ έχουν λιγότερο αλάτι)
- Βούτυρο ή λάδι (εγώ μόνο λάδι)
- Μαϊντανό ψιλ/μένο για το στόλισμα
- 1 πακέτο μακαρόνια ψιλά
Οδηγίες
οδηγίες :
- Σοτάρω στο λάδι το κοτόπουλο ,ρίχνω και το σκόρδο.
- Μετά σβήνω με κρασί.
- Διαλύω στο μείγμα το πέστο και βάζω τη λιαστή ντομάτα, κρέμα , αλάτι ,πιπέρι.
- Τα αφήνω να ψηθούν και να δέσει η κρέμα.
- Παράλληλα βράζω τα μακαρόνια.
- Όταν είναι έτοιμα, τα προσθέτω στη σάλτσα κοτόπουλου και τα ανακατεύω ή τα σερβίρω χώρια.
- Σε περίπτωση που η σάλτσα είναι πηχτή, την αραιώνω με το λίγο ζουμί μακαρονιών πού έχω κρατήσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου