Σελίδες

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

... αχλάδια στο φούρνο με κάστανα και ανθότυρο





  • 4 αχλάδια
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 4-5 κάστανα  
        εκτέλεση συνταγής :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.

- Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τα τοποθετούμε  σε ένα ταψί
αφού πρώτα έχουμε βάλει μία λαδόκολλα, με την εσωτερική πλευρά προς τα κάτω.

- Προσθέτουμε τα κάστανα και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, βγάζουμε  τα κάστανα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. *Αναποδογυρίζουμε τα αχλάδια και πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με ζάχαρη
  καί ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. 
- Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα ψιλοκόβουμε.

- Όταν τα αχλάδια είναι έτοιμα,
  *τοποθετούμε 1 κ.γ ανθότυρο μέσα στην τρύπα που έχουμε δημιουργήσει
  από την αφαίρεση των κουκουτσιών,
  πασπαλίζουμε με τα κάστανα και είναι έτοιμα να φαγωθούν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου