... σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν...
... ένα απ’ τα πλέον κοινά συντηρητικά τροφίμων, η Νισίνη,
φαίνεται πως επιβραδύνει ή ακόμη *και σταματά την ανάπτυξη
ορισμένων καρκίνων του κεφαλιού και του αυχένα
- οι ερευνητές βρήκαν ότι το βακτηριοκτόνο αυτό πολυπεπτίδιο ενεργοποιεί
μια πρωτεΐνη η οποία προωθεί τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων
αλλά *δεν βλάπτει τα υγιή κύτταρα.
= Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
και η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε
την χρήση του ως συντηρητικού πριν μερικές δεκαετίες.
= Ο καρκίνος της στοματικής κοιλότητας αποτελεί
μια απ’ τις κύριες αιτίες θανάτου διεθνώς.
= Η Νισίνη είναι βακτηριοκτόνο ευρέως φάσματος
που χρησιμοποιείται κατά του σταφυλόκοκκου
αλλά και ως συντηρητικό με αντιβιοτικές ιδιότητες.
Η καθηγήτρια Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν
Υβόν Καπίλα
που ηγήθηκε της έρευνας δήλωσε ότι θα ζητήσει τώρα
...την έγκριση της Υπηρεσίας για κλινικές δοκιμές
επί των αντικαρκινικών ιδιοτήτων της Νισίνης.
φΡ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου