Σελίδες

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Μπουγιουρντί πικάντικο καί Σερραϊκό



                                                                        
Η λέξη μπουγιουρντί σήμαινε αρχικά την έγγραφη διαταγή
αξιωματούχου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας
Σήμερα σημαίνει το επίσημο έγγραφο, ιδίως διαταγή,
συνήθως με δυσάρεστο οικονομικό περιεχόμενο.
Το μπουγιουρντί είναι μεζές τής Ελληνικής κουζίνας

Η ονομασία μπουγιουρντί του δόθηκε ακριβώς γιατί...
το αποτέλεσμα είναι αρκετά καυτερό...
ή τουλάχιστον έτσι συνηθίζεται κυρίως!
----------------------------------------




Βάζουμε περίπου 200γρ φέτα σε ένα  πήλινο ή σε οποιοδήποτε μικρό πυρίμαχο σκεύος,
κόβουμε μία μεγάλη ντομάτα 
μία πιπεριά πράσινη καυτερή  καί μία κόκκινη πάνω στη φέτα,
ρίχνουμε λαδάκι  και  ρίγανη καί...ανάλογα μέ τήν διάθεσή σας μπορείτε νά βάλετε
καί δύο κούπες φρεσκοτριμένο πικάντικο κασέρι,
τό ψήνουμε  στους 200 C περίπου για ένα τεταρτάκι
μπορούμε επίσης εναλλακτικά άν θέλουμε νά τό  το σκεπάσουμε^ με  κάρβουνα
καί νά το ψήσουμε στό τζάκι μας... τώρα πού πολλοί από εμάς τό ανάβουμε συχνότερα στήν...πολύπαθη Αθήνα και όχι μόνο!!!!
-----> εννοείτε ότι τό σκεύος μας έχει καπάκι πάνω στό οποίο βάζουμε τά κάρβουνα.

... αφού ψηθούν τά υλικά μας τά ανακατεύουμε μ' ένα κουτάλι
γιά ενωθούν καί να δέσουν και το σερβίρουμε συνοδεύοντας το με φέτες *ψημένου ψωμιού 
            
              image photo : σκόρδο ψωμιού που ψήνεται--> μέ λαδάκι καί ρίγανη
                                                                        


 ... εμείς τό φτιάξαμε στό τζάκι μας,
γίνεται απλά καί γρήγορα καί σ' ένα μεγάλο τηγάνι!
ούφ! πιά! φτιάξτετο όπως θέλετε είναι καταπληκτικό!!!

                                                                                                   Ρένα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου