Υλικά για 6 άτομα (φόρμα τάρτας 24-26 εκ.)
1 φύλλο ζύμης μπριζέ για τάρτες ή 1 φύλλο σφολιάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
150 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί κορμό σε ροδέλες
ή θρυμματισμένο έαν χρησιμοποιούμε κομμάτι
100 γραμμάρια τριμμένο έμμενταλ ή τσένταρ ή κασέρι
4 μέτριες ντομάτες σφιχτές κομμένες σε ροδέλες
1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
1 κ γ. τριμμένο ξηρό δυόσμο
2 αυγά χτυπημένα
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα 24-26 εκ. και στρώνουμε το φύλλο στον πάτο και τα πλαϊνά.
Αφαιρούμε όση ζύμη εξέχει από τα πλαϊνά της ταρτιέρας και την τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια. Μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση την βάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά.
Ρίχνουμε το ξύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να καραμελώσουν και να αποκτήσουν σκούρο χρώμα (περίπου άλλα 20 λεπτά).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κατόπιν τα απλώνουμε στη ζύμη, βάζουμε τις ροδέλες
ή το θρυμματισμένο τυρί απο πάνω και τοποθετούμε τις ροδέλες της ντομάτας.
Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα απο το θυμάρι ή την ρίγανη και το δυόσμο.
Χτυπάμε σε ένα μπώλ τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και ρίχνουμε το μείγμα προσεχτικά πάνω από τις ντομάτες.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από το θυμάρι και το δυόσμο
και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε την τάρτα για 30-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει λίγο και να πήξουν τα τυριά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Τρώγεται *και κρύα!
Καλοφάγωτη!
http://veniceincookingland.blogspot.gr/2011/11/blog-post_8191.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου