Για τη σαλάτα
- 1 φλιτζάνι ωμή κινόα
[Κινόα - quinoa, η βασίλισσα των υπερτροφών,
υψηλής διατροφικής αξίας και περιεκτικότητας
χωρίς γλουτένη]
- 200 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
ξεφλουδισμένες (περίπου 2 ½ φλιτζάνια)
- 200 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζάνι kale
[Αν και πρόκειται για ένα είδος λαχανίδας που το γενετικό της
υλικό ομοιάζει με τα μπρόκολα, τα λαχανάκια Βρυξελών και
τα κουνουπίδια, η θρεπτική αξία του κέιλ τα ξεπερνά όλα
με διαφορά...]
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας σπόρια (πασατέμπος)
- Αβοκάντο κομμένο σε φέτες (όσο θέλετε εσείς)
Για το dressing
- ¼ του φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
- ¼ του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως θα τη φτιάξετε
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο ταψί ψησίματος απλώστε αντικολλητικό χαρτί.
Πάνω στο χαρτί απλώστε τις πατάτες, τα φασολάκια και το σκόρδο.
- Περιχύστε με το λάδι και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
- Ψήστε για 15 λεπτά, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, γυρίστε
τις πατάτες τα φασόλια και το σκόρδο από την άλλη μεριά και
τοποθετήστε πάλι το ταψί στο φούρνο.
- Ψήστε τα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα με
μεγάλη προσοχή όμως για να μη σας καούν.
*Εν τω μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε την κινόα.
Τοποθετήστε σε μία μεσαία κατσαρόλα 1 ½ φλιτζάνι νερό και
έπειτα την κινόα.
Βράστε με κλειστό το καπάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου
15 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει το νερό και να γίνει αφράτη.
Όταν τελειώσετε με το βράσιμο αφήστε το καπάκι της κατσαρόλας
κλειστό για να παραμείνει ζεστή η κινόα.
- Σε ένα μεγάλο ταψί ψησίματος απλώστε αντικολλητικό χαρτί.
Πάνω στο χαρτί απλώστε τις πατάτες, τα φασολάκια και το σκόρδο.
- Περιχύστε με το λάδι και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
- Ψήστε για 15 λεπτά, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, γυρίστε
τις πατάτες τα φασόλια και το σκόρδο από την άλλη μεριά και
τοποθετήστε πάλι το ταψί στο φούρνο.
- Ψήστε τα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα με
μεγάλη προσοχή όμως για να μη σας καούν.
*Εν τω μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε την κινόα.
Τοποθετήστε σε μία μεσαία κατσαρόλα 1 ½ φλιτζάνι νερό και
έπειτα την κινόα.
Βράστε με κλειστό το καπάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου
15 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει το νερό και να γίνει αφράτη.
Όταν τελειώσετε με το βράσιμο αφήστε το καπάκι της κατσαρόλας
κλειστό για να παραμείνει ζεστή η κινόα.
*Προετοιμάστε το dressing ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό
μπολ και ανακατεύοντας τα καλά.
μπολ και ανακατεύοντας τα καλά.
*Ψιλοκόψτε το kale και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Όταν τελειώσει το ψήσιμο των λαχανικών αφαιρέστε το σκόρδο
και αφήστε το στη άκρη.
και αφήστε το στη άκρη.
- Τοποθετήστε στην άκρη ενός μεγάλου μπολ τις πατάτες
και τα φασολάκια.
- Τοποθετήστε την κινόα, το αβοκάντο και τα υπόλοιπα λαχανικά.
και τα φασολάκια.
- Τοποθετήστε την κινόα, το αβοκάντο και τα υπόλοιπα λαχανικά.
*Ψιλοκόψτε το ψημένο σκόρδο και τοποθετήστε το στο dressing.
Ανακατέψτε πολύ καλά.
Ανακατέψτε πολύ καλά.
Περιχύστε το dressing στο μπολ με τη σαλάτα και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε καλά τη σαλάτα σας
Η ζεστή χειμωνιάτικη σαλάτα σας είναι
έτοιμη να την απολαύσετε! 🍸🎶❤️
Η ζεστή χειμωνιάτικη σαλάτα σας είναι
έτοιμη να την απολαύσετε! 🍸🎶❤️
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου