Υλικά
- 8κ.σ. βούτυρο
- 1 κούπα νερό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 μεγάλα αβγά
- 1 κούπα τριμμένο τυρί κίτρινο μαλακό
- 2κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, ρίξτε το νερό, το βούτυρο και
το αλάτι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε όλο το αλεύρι.
Ανακατέψτε έντονα.
Το μείγμα θα σχηματίσει μια μπάλα από ζύμη.
Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ξύλινη κουτάλα γιατί η ζύμη θα είναι
αρκετά συμπαγής.
Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 2-3 λεπτά.
- Πάρτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει
για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας ώστε η ζύμη να κρυώσει παντού.
Θέλετε η ζύμη να είναι ζεστή αλλά όχι πολύ, ώστε όταν προσθέσετε
τα αυγά να μαγειρευτούν μαζί της.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να
γίνουν ένα με τη ζύμη. Μπορείτε να το κάνετε με μίξερ ή με τη κουτάλα.
Η ζύμη στο τέλος πρέπει να είναι κρεμώδης.
- Προσθέστε το τριμμένο τυρί, το θυμάρι και λίγο πιπέρι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
- Πάρτε κουταλιές από τη ζύμη και ρίξτε της σε ένα ταψί που θα έχετε
καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα ψωμάκια σας για 10 λεπτά στους 200C.
- Έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά στους 180C και ψήστε τα για άλλα 15 με 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.
- 1 κούπα νερό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 μεγάλα αβγά
- 1 κούπα τριμμένο τυρί κίτρινο μαλακό
- 2κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, ρίξτε το νερό, το βούτυρο και
το αλάτι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε όλο το αλεύρι.
Ανακατέψτε έντονα.
Το μείγμα θα σχηματίσει μια μπάλα από ζύμη.
Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ξύλινη κουτάλα γιατί η ζύμη θα είναι
αρκετά συμπαγής.
Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 2-3 λεπτά.
- Πάρτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει
για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας ώστε η ζύμη να κρυώσει παντού.
Θέλετε η ζύμη να είναι ζεστή αλλά όχι πολύ, ώστε όταν προσθέσετε
τα αυγά να μαγειρευτούν μαζί της.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να
γίνουν ένα με τη ζύμη. Μπορείτε να το κάνετε με μίξερ ή με τη κουτάλα.
Η ζύμη στο τέλος πρέπει να είναι κρεμώδης.
- Προσθέστε το τριμμένο τυρί, το θυμάρι και λίγο πιπέρι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
- Πάρτε κουταλιές από τη ζύμη και ρίξτε της σε ένα ταψί που θα έχετε
καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα ψωμάκια σας για 10 λεπτά στους 200C.
- Έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά στους 180C και ψήστε τα για άλλα 15 με 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.
Εxtra tip:
Μαζί με το τυρί, μπορείτε αν θελετε να προσθέσετε και αλλαντικά!
Μαζί με το τυρί, μπορείτε αν θελετε να προσθέσετε και αλλαντικά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου