Σελίδες

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

11 μικρές επιχειρήσεις...










Στα πρόσφατα διεθνή Great Taste Awards, 
τα ελληνικά τρόφιμα σάρωσαν τα πιο σημαντικά βραβεία, 
πρωτοστάτησαν 11 εταιρείες με εξαιρετική ποιότητα στα προϊόντα τους 
και σημαντικό –για το μέγεθός τους- δίκτυο εξαγωγών. 
... δεν πρόκειται για μεγάλα ονόματα 
οι περισσότεροι, πιθανότατα, δεν τις έχουμε ακούσει ποτέ..
και δεν έχουν κάποια ιστορία που μετράει πολλά χρόνια !





 + =Τυροκομείο Αρβανίτη
Χρυσό Μετάλλιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τυριού
από τις ΗΠΑ για την φέτα του,
ενώ στον ίδιο διαγωνισμό το Ντόπιο Τυρί Νεοχωρούδας
κατέκτησε το αργυρό στην κατηγορία του.




Στο Great Taste Awards η φέτα Αρβανίτη
...ήταν η μόνη στην κατηγορία τους που κέρδισε 3 αστέρια
...ενώ και το Τυρί Τσαντίλας που βγάζει η ίδια εταιρεία πήρε 2.
Το Τυροκομείο Αρβανίτη
έχει μια ιστορία 32 ετών και πρόκειται για ένα από τα πιο πρωτοποριακά στην χώρα μας,
η μονάδα παραγωγής του βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής γαλακτοκομίας,
στηΝεοχωρούδα της Μακεδονίας
και έχει έκταση 2.000 τ.μ.
οι εξαγωγές του ξεκίνησαν το 1999
και σήμερα καλύπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι
της Ευρωπαϊκής Ένωσης
και αποτελούν το 25% του συνολικού τζίρου της επιχείρησης.

Μερικά από τα προϊόντα του:
Αγελαδινό Τυρί, Ανθότυρο, Ντόπιο Τυρί,
Φέτα ΠΟΠ,
τα Ποντιακά τυριά Γαής και Πλεξούδα,
Κατσικίσιο Τυρί Χαλκιδικής, Κασέρι Π.Ο.Π.,
Κεφαλοτύρι Αγελαδινό ρόδα, Κεφαλοτύρι Πρόβειο,
Μανούρι Π.Ο.Π., Μυζήθρα, Ορεινό Ημίσκληρο, Σαγανάκι,
Καπνιστό Τυρί Θεσσαλονίκης, Σουλουγούνι,
Φρέσκο Τυρί Τσαντίλας
και Κατσικίσιο Τυρί Τσαντίλας Παραδοσιακό.





+ =Γαία
Με εργοστάσιο 6.500 τ.μ. κοντά στο Αγρίνιο
και 3 πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής



συσκευασίας ελαιόλαδου,
ελιών και προϊόντων όπως πατέ ελιάς),
-  Ξεκίνησε το 1995 με ένα όραμα
να κάνει τις ελληνικές γεύσεις γνωστές σε όλον τον κόσμο
και να τις καθιερώσει στα πιο σημαντικά delicatessen του εξωτερικού.
Οι ελιές της Γαίας είναι οι πιο πολυβραβευμένες ελιές στον κόσμο...
κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς
 3 αστέρια μάζεψαν τα προϊόντα της στον διαγωνισμό του Λονδίνου,
ενώ νωρίτερα μέσα στη χρονιά η εταιρεία γύρισε
και με 5 βραβεία από τον διεθνή διαγωνισμό του Λος Άντζελες
για το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο. Τ
- Τα προϊόντα της αυτήν την στιγμή εξάγονται σε όλες τις ηπείρους του κόσμου,
πλην της Αφρικής,
κάνοντάς την τον πιο δυνατό πρέσβη της ελληνικής ελιάς
και των παραγώγων της στον κόσμο!

+ =Blauel
- Την δεκαετία του ’70 ο Φριτς Μπλάουελ, λάτρης της Ελλάδας,
μετακομίζει μόνιμα στη Μάνη.
- Το 1980 ιδρύει την επιχείρηση «Φρίντριχ Μπλάουελ» στην Καλαμάτα
και ξεκινάει πρώτος κάτι που σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη... μόδα στο ελαιόλαδο
την βιολογική καλλιέργεια!
- Αυτήν την στιγμή περίπου 500 αγρότες και πάνω από 300.000 ελαιόδεντρα
περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας Μπλάουελ,
η επιχείρησή έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο εργοδότη της περιοχής...

και... δεκάδες νέοι επιστρέφουν στη Μάνη για να αναλάβουν τους ελαιώνες της οικογένειάς τους...
*παράγει εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που διακρίνεται κάθε χρόνο
στους διεθνείς διαγωνισμούς και κάνει την περιοχή


αφού στην ετικέτα γράφει “Mani” διάσημη σε όλον κόσμο!
- Η ίδια η επιχείρηση απασχολεί 35 άτομα
και κάνει ένα τζίρο κοντά στα 5 εκατ. ευρώ το χρόνο,
έσοδα που κατά 99% προέρχονται από τις εξαγωγές της σε πολλές χώρες,
αλλά *κυρίως προς τις Γερμανία,
Ελβετία,
Αυστρία,
Κίνα,
ΗΠΑ,
Δανία,
Σουηδία,
Ολλανδία,
Αγγλία,
Ιαπωνία.






+ =Esti
 «Ελαιόλαδο esti ελληνική παράδοση» τό μότο τής εταιρείας..
η εν λόγω επιχείρηση, μετράει μάλιστα ακριβώς 100 χρόνια ζωής,
αφού ιδρύθηκε το 1912 από τους αδελφούς Πλεμμένου στην Καλαμάτα
από τότε συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή ενός
από τα πιο ποιοτικά ελληνικά φυσικά προϊόντα, του ελαιόλαδου
το οποίο εξάγει στα πέρατα του κόσμου ...σε 22 χώρες,
ανάμεσά τους: ΗΠΑ, Βραζιλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και φυσικά στην Ευρώπη,
 τα τρία χρόνια, βέβαια, ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων Υφαντής... 
- Εκτός από εξαιρετικά παρθένο Ελαιόλαδο,


η Esti εξάγει και ελιές και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα
που σχετίζονται με αυτές.

* Στο διεθνή διαγωνισμό για το Παρθένο Ελαιόλαδο του Λος Άντζελες
κατέλαβε το χάλκινο μετάλλιο
ενώ το λάδι της πήρε ένα αστέρι και στο Great Taste Awards.








+ =Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

12
Οι ελαιώνες «Αρμονία» βρίσκονται στους πρόποδες των δύο περήφανών βουνών
της Πελοποννήσου, του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, κοντά στην Σπάρτη.

Ελιές Καλαμών και «κορωνέικες» καλλιεργούνται με βιολογικό ή βιολειτουργικό,
όπως τον ονομάζει η οικογένεια Σακελλαρόπουλου) τρόπο,
δίνοντας εξαιρετικά προϊόντα που ήδη έχουν γίνει διάσημα σε όλον τον κόσμο,
μέσα στα 14 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία...
.. η φιλοσοφία του Γιώργου Σακελλαρόπουλου,
ο οποίος απασχολεί στην εταιρεία ελάχιστα άτομα,
κάποιους στενούς του συγγενείς δηλαδή που επιμένει στην...
βιολογική καλλιέργεια και την βιολογική επεξεργασία και δεν...
συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο επιβραβεύεται κάθε χρόνο με δεκάδες διακρίσεις.

- Στα Great Taste Awards τα λάδια του και οι ελιές του τιμήθηκαν με δύο βραβεία
το «Φυλλικόν Πρωτέλαιο»,22 μάλιστα, κατέκτησε 2 αστέρια.





+ =Candias Oil
Candia Soil σημαίνει το χώμα της Κρήτης, η κρητική γη.
Candia ήταν το όνομα του νησιού κατά την ενετοκρατία.
Σε αυτό το χώμα, σε αυτήν την κρητική γη φυτρώνει η θαυματουργός ελιά.
- Το λάδι της Κρήτης, το Candias Oil δηλαδή,Oi1 οργανικά
είναι από τα πιο ποιοτικά του κόσμου και η εν λόγω επιχείρηση
μια από τις κορυφαίες στο κρητικό λάδι,
γιατί έχει επιλέξει να συνεργάζεται με τους καλύτερους ελαιοπαραγωγούς του νησιού,
κυρίως μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με μικροσκοπικούς ελαιώνες,
τους οποίους φροντίζουν με μανία!
- Η εταιρεία επέλεξε να μην ασχοληθεί με άλλο προϊόν
πέραν του ελαιόλαδου...
το εξάγει στις σημαντικότερες αγορές του κόσμου
μέσα σε πανέμορφα σχεδιασμένες συσκευασίες
και έχει περιοριστεί σε 5 συγκεκριμένα προϊόντα,
όλα τους παρθένα ελαιόλαδα...
η επιμονή της στην λεπτομέρεια θυμίζει τους κορυφαίους αμπελώνες του κόσμου,
της Βουργουνδίας και του Μπορντό και πραγματικά... 
σε τίποτε δεν έχει να ζηλέψει το λάδι της από 
τα κορυφαία γαλλικά κρασιά –αναλογικά, βέβαια, για την κάθε αγορά.






+ =Μελισσουργείον

Ασχολείται αποκλειστικά με το μέλι. 
- Στο Great Taste Awards τα πήγε περίφημα,
κερδίζοντας 3 αστέρια για το θυμαρίσιο της 
και 1 αστέρι για το μέλι από πεύκο.
- Ξεκίνησε πριν 4 χρόνια στις Κονίστρες Ευβοίας,
με μελίσσια που συντηρούνται με βιολογικό τρόπο και σε περιοχές
όπου το θυμάρι και τα κωνοφόρα παραμένουν εντελώς ανέγγιχτα από φάρμακα,
με αποτέλεσμα η ποιότητα των προϊόντων της να φτάσει πολύ γρήγορα σε πολύ υψηλό επίπεδο.
- Η εταιρεία αποτελείται από μόνο δύο άτομα, τον Κώστα Αργύρη και τη Νατάσσα Κεφαλά,
δύο νέους ανθρώπους που έμαθαν την τέχνη της μελισσοκομίας
και έφυγαν από την Αθήνα,
...για να στήσουν το Μελισσουργείον στην Εύβοια
και να κυνηγήσουν την τελειότητα στην παραγωγή του μελιού.









+ =Simply Delicious
Η σειρά Simply Greek του Μανόλη και της Ελένης  αποτελείται από
6 απλές έτοιμες σάλτσες: 



Τομάτα & Θυμάρι, Σάλτσες απλά...νόστιμες !
Τομάτα & Φέτα, 
Τομάτα & Ελιές, 
Τομάτα & Σκόρδο, 
Τομάτα & Βασιλικός, 
Τομάτα & Τσίλι
... αυτό είναι όλο,
πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση των δύο ατόμων...
σαν να λέμε ότι το μεράκι που βάζουν στην κουζίνα τους το...
έβαλαν και σε μικρά βαζάκια και το εξάγουν...
-  Η σάλτσα «Τομάτα & Σκόρδο»
τιμήθηκε στα πρόσφατα Great Taste Awards,
αποδεικνύοντας ότι όταν διαλέγεις τις καλύτερες πρώτες ύλες
που προσφέρει η ελληνική γη,
...μπορείς να κάνεις θαύματα ακόμη και από το τίποτε!




+ =Odysea

Λάδι, ελιές, τυρί, κρόκος, μέλι,
ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η ελληνική γη είναι
τα προϊόντα που η Odysea εισάγει από την Ελλάδα και εμπορεύεται
στη Μεγάλη Βρετανία...
μπορεί στην Ελλάδα να μην την γνωρίζουμε οι περισσότεροι,
αλλά στο Λονδίνο την ξέρουν καλά εδώ και 20 χρόνια περίπου.
- Κατ’ αρχάς τα προϊόντα της
τα χρησιμοποιούν όλοι οι βραβευμένοι σεφ που
έχουν εντάξει ελληνικά πιάτα στο μενού τους
αλλά και μέσα από τα διάφορα events που οργανώνει κατά καιρούς,
με «γευσιγνωσίες Ελλάδας»,
αποτελεί κορυφαίο πρεσβευτή της χώρας μας στη Μεγάλη Βρετανία...

-  Στα Great Taste Awards πήραν αστέρια, 
ούτε λίγο ούτε πολύ, 10 προϊόντα της!

*Κορυφαίο όλων το μέλιhoney της από κονοφώρα,
που κατέκτησε 2 αστέρια,
εκτός από τις διακρίσεις για την ποιότητα των προϊόντων της,
η επιχείρηση έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την ανάπτυξη νέων προϊόντων
και για την Τεχνική Υπεροχή.

- Ο Παναγής Μανουηλίδης, ο ιδιοκτήτης της,
είναι συχνός ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες σχετικά
με εξαγωγές και νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
... αυτό που ξεκίνησε ως ένας απλός πάγκος που πουλούσε ελιές
στην υπαίθρια αγορά του Portobello το 1991,
έχει μετατραπεί στην πιο επιτυχημένη ελληνική επιχείρηση τροφίμων
που εδρεύει στο εξωτερικό και απασχολεί 20 άτομα,
οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Έλληνες του Λονδίνου!






+ =The Greek Deli
Μια επιχείρηση που κάνει την Ελλάδα διάσημη
για τις γεύσεις της στον κόσμο,
αλλά δεν* δραστηριοποιείται στη χώρα μας...
λειτουργεί κυρίως ως κατάστημα για... διάφορα
ποιοτικά ελληνικά γκουρμέ προϊόντα


...από ξύδια και πίτες,ελιές,
λάδι





γιαούρτια, μέχρι γλυκά,
αλλά διαθέτει και διάφορα δικά του,
που παράγουν αποκλειστικά για την εταιρεία ντόπιοι παραγωγοί.
*Στη Μεγάλη Βρετανία θεωρείται από τις...
κορυφαίες επιλογές για ελληνικές γεύσεις !






+ =Karpos Company
 Ιδρύθηκε μόλις το 2010, καταμεσής της κρίσης
και εξάγει προϊόντα που οι εμπνευστές της έχουν επιλέξει
οι ίδιοι στα ταξίδια τους ανά την Ελλάδα...  
γκουρμέ τροφές, υψηλής ποιότητας.
πρόκειται, στην ουσία,
για ένα online delicatessen,
όπου μπορεί ο λάτρης της μεσογειακής διατροφής
από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη να αγοράσει


λάδια,Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" πατηθεί το Δεκέμβριο του 2011 μέλι παξιμάδια,"Παξιμάδι" Bite Size Τραγανό ψωμί 500γρ
σάλτσεςΒιολογικά κοσκινισμένο ντομάτας με βασιλικό 330gr και γλυκά«Παστέλι» Σουσάμι και Μέλι 80γρ Σνακ Μπαρ



..κάποια εκ των οποίων παράγονται αποκλειστικά για την Karpos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου