Σελίδες

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

αρωματική καρυδόπιτα της Τασίας



recipe image

  Συστατικά
- 10 αυγά χωρισμένα
- 10 κ.σ. καρύδι αλεσμένο
- 10κ.σ. ζάχαρη
- 6 κσ. φρυγανιά αλεσμένη
- 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει
- το ξύσμα και το χυμό από 2 πορτοκάλια
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1 κ. γλ. σόδα
- 60 γραμ. κουβερτούρα τριμμένη. (δικια μου προσθήκη)
- 1 κ.γλ. κανέλα
            
Γιά τό σιρόπι
- 4 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλα
- λίγα γαρύφαλλα
- το χυμό και την φλούδα από ένα λεμόνι.



Οδηγίες 
- Χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη, 
   την κανέλα, το γαρύφαλλο μέχρι να γίνουν κρέμα. 
- Συγχρόνως σε γυάλινο μπολ χτυπάμε με τον αυγογδάρτη τα ασπράδια με το αλάτι 
  να γίνουν μαρέγκα.
- Αφού είναι έτοιμη η κρέμα στο μίξερ χωρίς να το σταματήσουμε, 
  προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το καρύδι, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού 
  και το χυμό του όπου μέσα σε αυτόν έχουμε προσθέσει την σόδα, 
  συνεχίζουμε με το μπεικιν, 
  τη φρυγανιά, 
  την τριμμένη σοκολάτα..
  καί δουλεύουμε 2-3 λεπτά ακόμη.
- Στη συνέχεια ενσωματώνουμε πολύ απαλά τη μαρέγκα 
   με το υλικό που έχουμε στο μίξερ.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30αρι ή ένα πυρέξ, 
  ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 170ο σε προθερμασμένο φούρνο 
  ή στον αέρα για 40-45 λεπτά στην προ τελευταία σχάρα.

 ... λίγα μυστικά ακόμα
   - Το σιρόπι πρέπει * να είναι κρύο και η πίτα ζεστή,
      *μην σας φοβίζουν τα αυγά, δεν μυρίζουν καθόλου,
      διότι έχουν χτυπήσει στο μίξερ με την κανέλα και το γαρύφαλλο,
      *ιδιαίτερο άρωμα δίνει το πορτοκάλι.


     ... από τήν συλλογή τής Ηλιάννας μας !
                                                                 mageirikesdiadromes.gr
                                                              

                                                                       καλή επιτυχία 
                                                                                                                ----!----
                                                                                                                           ρ.Φ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου