Σελίδες

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

... το τσάι καί...το αδυνάτισμα ...










... διάφορες μελέτες το έχουν συσχετίσει με αύξηση του μεταβολισμού
και συνεπώς ουσιαστική συνεισφορά στη διαδικασία απώλειας βάρους... 

... μελέτες που έγιναν στην Αμερική έδειξαν
ότι η χορήγηση αφεψήματος τσαγιού έχει ως αποτέλεσμα
την πρόσθετη αύξηση κατά 3% της καταναλισκόμενης ενέργειας
από τον οργανισμό...

                                                                                   

...πειράματα έδειξαν ότι άλλες ουσίες εκτός της καφεΐνης πού
περιέχονται στο τσάι όπως είναι
η τείνη
και οι μεθυλξανθίνες
προκαλούν την πρόσθετη αύξηση στο μεταβολισμό του σώματος,
η αύξηση αυτή είναι παροδική και το σώμα μας γρήγορα προσαρμόζεται
σε αυτή τη διαδικασία,
με αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου να μην υπάρχουν ουσιαστικά
αποτελέσματα στη διαδικασία της απώλειας βάρους...

                              

... το τσάι είναι ένα πολύ θρεπτικό αφέψημα,
αλλά για να χάσουμε βάρος θα πρέπει πολύ απλά οι θερμίδες που...
**τρώμε να είναι λιγότερες από αυτές που καταναλώνουμε.

Το τσάι είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και
κυρίως "φλαβονοειδών" που πολυάριθμες μελέτες τα έχουν
συσχετίσει με την καλύτερη καρδιαγγειακή μας λειτουργία

*προσοχή ...
προσθέτοντας γάλα στο τσάι δεσμεύονται τα πολύτιμα "φλαβονοειδή"
και έτσι μειώνονται* οι ευεργετικές τους ιδιότητες.

Μέχρι πολύ πρόσφατα   το πράσινο τσάι εθεωρείτο
*πιο υγιεινό από το μαύρο.

...πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το μαύρο τσάι είναι πιο πλούσιο
σε δύο άλλες ουσίες {theaflavins and thearubigens}
στις οποίες οφείλεται η ξεχωριστή γεύση
και το μαύρο χρώμα και σχετίζονται με διάφορες ευεργετικές δράσεις στο σώμα μας
κατά συνέπεια και οι *δύο μορφές σήμερα θεωρούνται πολύ ευεργετικές
για την ανθρώπινη υγεία.

 

=Σε  μιά μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε
σε 3.000 ενήλικες  βρέθηκε ότι η συχνή καθημερινή
κατανάλωση μαύρου τσαγιού
*μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου κατά 50%.

= Σέ άλλη έρευνα από Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας
απεδείχθη ότι η τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού μειώνει τα επίπεδα
της κακής  {LDL} χοληστερόλης στο αίμα μειώνοντας παράλληλα
και την πιθανότητα εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου,
η μελέτη αυτή διάρκεσε 15 χρόνια και βρέθηκε ότι η κατανάλωση..
4 φλιτζανιών την ημέρα μειώνει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο από
... ότι τα 2 φλιτζάνια την ημέρα !!!!




                                


φ.Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου