Συστατικά
- 1 φλ. πουρέ κολοκύθας ή φρούτων,
- 1 φλ. λάδι ή μαργαρίνη,
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη,
- 2 βανίλιες,
- 1 μπέικιν πάουντερ,
- 2 κ.σ. μέλι,
- 1 κ.γλ. κανέλα,
- 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο,
- 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο,
- 1 κ.γλ. αλάτι,
- 500-600 γρ. αλεύρι.
Γλάσο απλό:
- 2 φλ. άχνη,
- χυμό από 1/2 λεμόνι,
- 2 κ.σ. γάλα,
- χρώματα.
Οδηγίες
- Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι ή την μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας ή φρούτου, τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά.
- Ενώνουμε αλεύρι,μπέικιν,βανίλιες και αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα ζάχαρης-κολοκύθας, ζυμώνουμε μαλακή, αφράτη ζύμη. Αφήνουμε 30 λεπτά και ανοίγουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο φύλλο.
- Με διάφορα κουπ πατ κόβουμε μπισκότα, τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε 25-30 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Αφήνουμε 15΄να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας με πιρούνι την άχνη με τον χυμό και το γάλα σε πηχτό γλάσο. Το μοιράζουμε σε μικρά μπολ και το χρωματίζουμε.
- Με μια σύριγγα κάνουμε το περίγραμμα των μπισκότων και βάζουμε γλάσο στο κέντρο τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου