Σελίδες

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

μπισκότα κολοκύθας


recipe image

               Συστατικά
  •     1 φλ. πουρέ κολοκύθας ή φρούτων,
  •     1 φλ. λάδι ή μαργαρίνη,
  •     1 φλ. καστανή ζάχαρη,
  •     2 βανίλιες,
  •     1 μπέικιν πάουντερ,
  •     2 κ.σ. μέλι,
  •     1 κ.γλ. κανέλα,
  •     1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο,
  •     1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο,
  •     1 κ.γλ. αλάτι,
  •     500-600 γρ. αλεύρι.

             Γλάσο απλό:
  •     2 φλ. άχνη,
  •     χυμό από 1/2 λεμόνι,
  •     2 κ.σ. γάλα,
  •     χρώματα.
 
            Οδηγίες
  1. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι ή την μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί.    Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας ή φρούτου, τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά.
  2. Ενώνουμε αλεύρι,μπέικιν,βανίλιες και αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα ζάχαρης-κολοκύθας, ζυμώνουμε μαλακή, αφράτη ζύμη.    Αφήνουμε 30 λεπτά και ανοίγουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο φύλλο.
  3. Με διάφορα κουπ πατ κόβουμε μπισκότα, τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε 25-30 λεπτά περίπου να ροδίσουν.    Αφήνουμε 15΄να κρυώσουν.
  4. Ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας με πιρούνι την άχνη με τον χυμό και το γάλα σε πηχτό γλάσο.    Το μοιράζουμε σε μικρά μπολ και το χρωματίζουμε.
  5. Με μια σύριγγα κάνουμε το περίγραμμα των μπισκότων και βάζουμε γλάσο στο κέντρο τους.
                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου