Σελίδες

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

...μιά ακόμη έκδοση...πάβλοβας!!!!




 PAVLOVA {μία ακόμη έκδοση}

 *ατομικές μαρέγκες μέ σαντιγύ καί φράουλες

τα υλικά μας :

180 γρ. ασπράδι αυγού (περ. 6 ασπράδια) 
180 γρ. ζάχαρη κοινή, κρυσταλλική 
150 γρ. ζάχαρη άχνη 
1,5 κυλινδράκι βανίλια σε σκόνη 
250 γρ. σαντιγί άγλυκη 
η κρέμα γάλακτος 35% σε σαντιγί  

=500 γραμμ φράουλες  
   30 γρ. ζάχαρη άχνη 


πως φτιάχνουμε τήν συνταή μας...γιά  8-10 βάσεις :
 
Στο μπώλ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κοινή ζάχαρη 
και την βανίλια σε μαρέγκα, σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα, 
επί 7-9 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια πυκνή υφή.  
Στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ και με την βοήθεια  μιας μεγάλης κουτάλας 
ανακατεύουμε κυκλικά την μαρέγκα ρίχνοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη. 

Οταν ρίξουμε και ανακατέψουμε όλη την άχνη ζάχαρη το μίγμα  μας είναι έτοιμο. 
Παίρνουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με πλατύ στόμιο και βάζουμε μέσα 
το μισό μίγμα μαρέγκας. 

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία αντικολλητική λαδόκολλα και αρχίζουμε 
να φτιάχνουμε κύκλους με διάμετρο 8 εκ περίπου τους οποίους  
γεμίζουμε ώστε να φτιαχτεί ένας πλήρης κύκλος σαν πάτος. 
Μετά αρχίζουμε με το κορνέ {αφού το ξαναγεμίσουμε}
να φτιάνουμε τα τοιχώματα της κάθε μία βάσης κάνοντας 
δύο κύκλους σε κάθε μία βάση δημιουργώντας έτσι "φωλιές" όπου θα 

   μπεί η σαντιγύ .

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 90οC - 100οC βαθμούς 
για τουλάχιστον 3 ώρες. 

-Όταν οι βάσεις έχουν ψηθεί οπότε και θα ξεκολλάνε εύκολα από το χαρτί,
τις ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τις αφήνουμε εκτός φούρνου  
για αρκετή ώρα μέχρι να στεγνώσουν. 

-Τοποθετούμε τη σαντιγί στο κέντρο της  μαρέγκας και βάζουμε 
αρκετά κομμάτια φράουλες τις οποίες έχουμε κόψει από πρίν σε 2 η 3 κομμάτια. 

-Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κάθε μία πάβλοβα πριν σερβίρουμε !

----> Το γλυκό αυτό πρέπει να φτιαχτεί και να καταναλωθεί …πάραυτα ! <----

-*- Αν κάνουμε δική μας σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ κρέμα γάλακτος 35%, 
προσθέστε προς το τέλος μία κουταλιά άχνη ζάχαρη και ένα κυλινδράκι βανίλια. 
-*- Μπορείτε επίσης να χτυπήσετε στο μπλέντερ λίγες ακόμη φράουλες 
με λίγηζάχαρη και να κάνετε μία σος τήν οποία θά προσθέσετε 
επίσης πάνω σέ κάθε πάβλοβα στό τέλος

... έχω μεγάλη αδυναμία στίς μαρέγκες...
τής Κηφησιάς...!!!!


φΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου