Σελίδες

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Η μητέρα του 9χρονου που αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και αυτοκτόνησε μετά από bullying στο σχολείο αισθάνεται υπεύθυνη για το θάνατό του...


Jamel Myles
Η μητέρα του 9χρονου που αυτοκτόνησε μετά από ομοφοβικό bullying στο σχολείο μιλάει σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη.
Ο 9χρονος Jamel Myles που ζούσε στο Ντένβερ του Κολοράντο, αυτοκτόνησε λίγες μέρες μετά την έναρξη της τέταρτης τάξης στο δημοτικό σχολείο Joe Shoemaker, την περασμένη εβδομάδα. Η οικογένειά του λέει ότι δέχτηκε
ομοφοβικό bullying από τους συμμαθητές του πριν αυτοκτονήσει.

- Ο Jamel Myles με τη μητέρα του Leia Rochelle Pierce

Η μητέρα του Jamel, η Leia Rochelle Pierce, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του BBC της Victoria Derbyshire, και έκλαιγε καθώς αναφερόταν για ότι συνέβη στο γιο της.
Ανάμεσα στο υπόλοιπα είπε στη συνέντευξή της: «Θέλετε να μάθετε πως είναι να είσαι νεκρός ενώ είσαι ακόμα ζωντανός; Χάστε το παιδί σας. Είναι επίπονο. Η καρδιά σου σπάει κάθε δευτερόλεπτο. Δεν ξέρεις τι να κάνεις πια γιατί το παιδί σου που είχες τριγύρω δεν είναι πια εδώ. Η ζωή δεν είναι πλέον δίκαιη. Έτσι είναι».
«Είμαι χάλια. Αν δεν είχα τις κόρες μου και τη μαμά μου, ειλικρινά δεν ξέρω τι θα έκανα», συμπλήρωσε, ενώ εξήγησε ότι πιστεύει πως ο γιος της αποκάλυψε σε έναν συμμαθητή του στο σχολείο ότι είναι ομοφυλόφιλος, αλλά δέχτηκε ομοφοβικά πειράγματα και bullying.


-Jame Myles
*Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της είπε:
«Μου είπε ότι ήταν περήφανος για το ποιος ήταν και δεν τον πείραζε να το λέει στους γύρω του, αλλά είμαι σίγουρη ότι το είπε σε κάποιον που θα πίστευε ότι ‘αυτό δεν είναι φυσιολογικό’ και αποφάσισε να τον εκφοβίσει. Είμαι βέβαιη ότι το είπε μόνο σε ένα άτομο και διαδόθηκε μετά και έγινε χειρότερη η κατάσταση».
Υπήρχε μια μικρή ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά τις ημέρες πριν αυτοκτονήσει;
*Επ’ αυτού η μητέρα είπε:
«Θα ερχόταν στο σπίτι και θα μου έδινε μια αγκαλιά, θα μου έλεγε ότι με αγαπά, θα έπαιρνε το φορητό υπολογιστή μου και θα έπαιζε τα παιχνίδια του».
*Ωστόσο, μίλησε στην 14χρονη αδερφή του. Η Pierce είπε:
«Ο γιος μου ήρθε στο σπίτι και είπε στην αδερφή του ότι τα παιδιά στο σχολείο του είπαν να αυτοκτονήσει. Δεν ήρθε σε μένα να το πει και αυτό με πόνεσε γιατί θα τον καταλάβαινα και θα τον υπερασπιζόμουν. Αλλά αυτός και η μεγαλύτερη αδερφή του ήταν τόσο κοντά, της έλεγε τα πάντα».
Η μητέρα συμπληρώνει πως οι υπεύθυνοι στο σχολείο «γνώριζαν πολύ καλά ότι ήταν θύμα bullying».
*Είπε:
«Σήμερα μου τηλεφώνησαν απ’ το σχολείο και μου είπαν ότι πρόκειται να εργαστούν για την πρόληψη των αυτοκτονιών. Τους είπα, πριν ασχοληθούμε με την πρόληψη των αυτοκτονιών, πρέπει να σταματήσουμε το bullying, επειδή το bullying είναι αυτό που οδηγεί στις αυτοκτονίες».
*Πρόσθεσε:
«Αισθάνομαι υπεύθυνη γιατί, ως μητέρα, θα έπρεπε να αισθανθώ τον πόνο του, θα έπρεπε να γνωρίζω ότι ήταν πληγωμένος και δεν το έκανα. Αισθάνομαι υπεύθυνη γιατί δεν έβλεπα τον πόνο στα μάτια του μωρού μου. Είμαι η μαμά του και θα έπρεπε να το γνωρίζω, και δεν το γνώριζα. Είναι λάθος μου που δεν ήξερα».
*Ερωτώμενη τι θα έλεγε στα ομοφυλόφιλα παιδιά, η Pierce είπε:
«Θα τους πω ότι είναι όμορφα και είναι μοναδικά και δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό σε αυτά που να πρέπει να επισημανθεί για να τα κάνει να νιώσουν κάτι άλλο πέρα από αγαπητά. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και η διαφορετικότητά μας είναι αυτό που μας κάνει ίσους γιατί είναι το κοινό πράγμα που έχουμε. Όλοι υποτίθεται ότι θα έπρεπε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο. Ανεξάρτητα από το αν είναι ομοφυλόφιλα ή όχι, πρέπει όλα να αισθάνονται αγαπητά, όμορφα, μοναδικά, αποδεκτά και οικεία. Πρέπει να αισθάνονται ότι οπουδήποτε κι αν πηγαίνουν, οι άνθρωποι θα τους συμπεριφέρονται ως ίσα και όχι το αντίθετο».
*Απευθυνόμενη στους γονείς, είπε:
«Διδάξτε τα παιδιά σας αγάπη. Διδάξτε τους ότι είναι εντάξει να διαφέρουν, γιατί είμαστε όλοι διαφορετικοί. Κανείς δεν είναι το ίδιο με εμάς, και αν ήμασταν όλοι ίδιοι, αυτός ο κόσμος θα ήταν τόσο βαρετός. Διδάξτε τα παιδιά σας συμπόνια, σεβασμό, διδάξτε τους να είναι πιο αποδεκτά μεταξύ τους. Διδάξτε τα ότι αν δεν τους αρέσει κάτι ή κάποιος, είναι εντάξει να μείνουν ήσυχα και να απομακρυνθούν κρατώντας το για τον εαυτό τους – δεν χρειάζεται να λένε άσχημα ή προσβλητικά λόγια στους ανθρώπους».
Πρόσθεσε: «Διδάξτε τα ότι είναι εντάξει στο να δίνουν [στους ανθρώπους] λόγια ενθάρρυνσης – δεν έχει νόημα να ασκείς bullying ή όχι, υπάρχει πόνος σε όλους. Μαζί διορθώνουμε τον πόνο και τον πόνο που υπάρχει σε όλους, αλλιώς τίποτα δεν θα αλλάξει. Πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας για τα παιδιά μας».
*Η Pierce πρόσθεσε:
«Δεν θέλω κανέναν άλλον να αισθανθεί αυτόν τον πόνο. Αύριο είναι η τελευταία μέρα που θα δω τον γιο μου και δεν είναι δίκαιο, αισθάνομαι τόσο άσχημα για κάθε άλλο γονέα που το βιώνει. Ποτέ δεν θέλω κανένας να το βιώσει αυτό. Ποτέ δεν θέλω ένα παιδί να αισθάνεται μόνο του, ποτέ δεν θέλω να αισθανθεί ένας γονέας αυτήν την συντριβή. Θέλω όλοι να νιώθουν αγάπη. Ο γιος μου ήθελε να κάνει μια αλλαγή σε αυτόν τον κόσμο και να δείξει στους ανθρώπους την αγάπη και δεν μπορεί να μιλήσει τώρα, αλλά μιλώ τώρα τα δικά του λόγια για να ακούσουν όλοι, γιατί όλοι πρέπει να το ακούσουν».
«Μια ευγενική, γενναιόδωρη ψυχή έφυγε απ ‘αυτόν τον κόσμο εξαιτίας αυτής της σκληρής αντιμετώπισης και θέλω ο γιος μου να ξέρει ότι έκανε μια αλλαγή προς το καλύτερο λόγω του πραγματικού προσώπου του. Λυπάμαι που αυτός ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι πραγματικός θησαυρός ήταν και τι θα μπορούσε να κάνει».
*Η δήλωση του σχολείου
8Εκ μέρους του σχολείου υπήρξε η ακόλουθη δήλωση: «Τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας πηγαίνουν στην οικογένεια του Jamel Myles και σε ολόκληρη την [σχολική] κοινότητα. Είμαστε πολύ λυπημένοι από την τραγική απώλεια του Jamel».
«Είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή χαρακτηριστικών φύλου. Είναι κρίσιμο να λάβουν οι φοιτητές μας όλα τα στηρίγματα που χρειάζονται για να μάθουν και να μεγαλώσουν σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον».
«Οι επίσημες πολιτικές και πρακτικές μας αντικατοπτρίζουν αυτή τη δέσμευση για να διασφαλίσουμε ότι οι LGBTQI μαθητές μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους με αξιοπρέπεια – από πολιτικές και εκπαίδευση για την πρόληψη και τον τερματισμό του bullying σε επίσημες πολιτικές και καθοδηγητικές γραμμές που σέβονται πλήρως την ταυτότητα φύλου (συμπεριλαμβανομένης της χρήσης επιθυμητών ονομάτων και αντωνυμιών)».
«Η προτεραιότητά μας τώρα είναι να βοηθήσουμε όλους τους μαθητές και τους ενήλικες με τη θλίψη που βιώνουν, να κατανοήσουμε καλύτερα όλα τα γεγονότα που περιβάλλουν αυτήν την τραγική απώλεια και να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε μια άλλη τραγωδία αυτού του είδους στο μέλλον».
~
9781741751246.jpg ...μεταφρασμένο→ ÃŽÂ¤ÃŽÂ¿ παιδί μου είναι γκέι
ΒΒΛΙΟ
Το παιδί μου είναι γκέι
Εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης

http://i-rena.blogspot.com/2018/09/gay.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου