Θα χρειαστούμε
- 200γρ. τυρί σόγιας
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ χυμό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι
- σπορέλαιο για το τηγάνι
- 200γρ. τυρί σόγιας
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ χυμό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι
- σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
*Πλύνε τις πατάτες και βάλτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν, στράγγιξε τες , ξεφλούδισε τες και
είτε με το πιρούνι, είτε με το εξάρτημα που πολτοποιείς τις πατάτες,
είτε στον μύλο του πουρέ, πολτοποίησε τις πατάτες.
*Στόχος είναι να γίνει σαν πουρές.
Να μην έχει μεγάλα κομμάτια.
*Πλύνε τις πατάτες και βάλτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν, στράγγιξε τες , ξεφλούδισε τες και
είτε με το πιρούνι, είτε με το εξάρτημα που πολτοποιείς τις πατάτες,
είτε στον μύλο του πουρέ, πολτοποίησε τις πατάτες.
*Στόχος είναι να γίνει σαν πουρές.
Να μην έχει μεγάλα κομμάτια.
Tip:
- Εγώ βράζω πάντα τις πατάτες με τη φλούδα και για αυτό πάντα
τις πλένω από πριν πολύ καλά. Παρόλα αυτά μπορείς να τις ξεφλουδίσεις
και έπειτα να τις βράσεις.
- Εγώ βράζω πάντα τις πατάτες με τη φλούδα και για αυτό πάντα
τις πλένω από πριν πολύ καλά. Παρόλα αυτά μπορείς να τις ξεφλουδίσεις
και έπειτα να τις βράσεις.
- Στο μπολ που έκανες τις πατάτες πουρέ, ρίξε όλα τα υλικά, εκτός από
το αλεύρι.
- Το τυρί σόγιας κόψτο και αυτό σε μικρά κομματάκια για να είναι όσο
το δυνατόν πιο ομοιόμορφη η ζύμη σου.
- Εφόσον, τα ανακάτεψες όλα καλά, βάλε το μείγμα στο ψυγείο για
μισή ωρίτσα να σφίξει.
- Μόλις περάσει μισή ώρα, βάλε σπορέλαιο σε ένα τηγάνι, δώσε στους πατατοκεφτέδες σου ό,τι σχήμα θέλεις, πέρνα τους από το αλεύρι και
τηγάνισε τους μέχρι να ροδίσουν.
Οι αγιορείτικοι πατατοκεφτέδες σου είναι έτοιμοι!
το αλεύρι.
- Το τυρί σόγιας κόψτο και αυτό σε μικρά κομματάκια για να είναι όσο
το δυνατόν πιο ομοιόμορφη η ζύμη σου.
- Εφόσον, τα ανακάτεψες όλα καλά, βάλε το μείγμα στο ψυγείο για
μισή ωρίτσα να σφίξει.
- Μόλις περάσει μισή ώρα, βάλε σπορέλαιο σε ένα τηγάνι, δώσε στους πατατοκεφτέδες σου ό,τι σχήμα θέλεις, πέρνα τους από το αλεύρι και
τηγάνισε τους μέχρι να ροδίσουν.
Οι αγιορείτικοι πατατοκεφτέδες σου είναι έτοιμοι!
Bonus Tips:
*Αν δεν σου αρέσει το μοσχοκάρυδο ή ο μαϊντανός ή ο δυόσμος,
θα μπορούσες να τα παραλείψεις, αν και δίνουν υπέροχο άρωμα
και γεύση στο φαγητό.
*Μπορείς να παραλείψεις το σκόρδο,
αν θες να σου βγουν πιο ελαφριοί οι κεφτέδες.
*Τέλος, αν δεν νηστεύεις και από γαλακτοκομικά μπορείς να βάλεις
κανονική φέτα, αντί για σόγιας.
*Αν δεν σου αρέσει το μοσχοκάρυδο ή ο μαϊντανός ή ο δυόσμος,
θα μπορούσες να τα παραλείψεις, αν και δίνουν υπέροχο άρωμα
και γεύση στο φαγητό.
*Μπορείς να παραλείψεις το σκόρδο,
αν θες να σου βγουν πιο ελαφριοί οι κεφτέδες.
*Τέλος, αν δεν νηστεύεις και από γαλακτοκομικά μπορείς να βάλεις
κανονική φέτα, αντί για σόγιας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου