Santa Lucia,είναι το δημιούργημα του δημοσιογράφου Μανώλη Αναγνωστάκη, ενός ανθρώπου με μακρά ιστορία στον χώρο των media.
Ενα πρώην βίντεο κλαμπ και ηλεκτρολογείο στην Αρχελάου, ένας από
τους πιο κεντρικούς δρόμους στο Παγκράτι, έχει μετατραπεί σε μια μοντέρνα, δροσερή τρατορία που τα πιάτα της θα σε κάνουν να μην αφήνεις το
πιρούνι κάτω.
Ένας όμορφος χώρος με προσεγμένο design όπου μπορείς
να δοκιμάσεις κάποια από τα γευστικότερα antipasti της πόλης.
Οι λάτρεις της ιταλικής, αλλά και της μεσογειακής κουζίνας
θα αγαπήσουν την Santa Lucia.
Το μενού έχει προκύψει μετά από πολλά ταξίδια του Μανώλη Αναγνωστάκη και των δύο συνεργατών του στην Ιταλία, αλλά και μετά από ιδιαίτερα προσεκτική επιλογή των υλικών από τους chef.
...όλα μπορούν να ξεκινήσουν με μερικές γουλιές από apperitivo(το απεριτίφ)
και λευκό κρασί,στη συνέχεια θα αρχίσουν να καταυθάνουν τα ακαταμάχητα antipasti ή άλλως πως λεγόμενα "μεζεδάκια"
...σε μια συνέντευξή του στο bovary.gr λέει...
Πως προέκυψε το όνομα Santa Lucia;
Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ονομάσεις έτσι την τρατορία;
Οταν ο γιος μου ο Μανούσος ήταν πολύ μικρός, 5-6 ετών περίπου, ήλθε
στην Αίγινα επίσκεψη ο Ξαρχάκος και τον άκουσε να σιγοτραγουδάει παίζοντας τον ''bob τον μάστορα’’ το Santa Lucia. Tον τοποθέτησε πάνω σε ένα τοιχάκι
και τον προέτρεψε να το τραγουδήσει από την αρχή. Αυτό ήταν.
Αρκετά χρόνια μετά σιγοτραγουδούσε παίζοντας, το Santa Lucia.
Γιατί στο Παγκράτι; Τι σου άρεσε στην οδό Αρχελάου;
Σχεδόν όλο το κέντρο της Αθήνας έχει τις δικές του «καταρες».
Δεν μπορεί να ξεφύγει, να αποδράσει από τον ρόλο που του έχει δοθεί.
Στο Παγκράτι υπάρχουν δρόμοι και στέκια που μπορείς ακόμη να κάνεις όνειρα. Να ταξιδέψεις στην ανήσυχη θάλασσα της αυτογνωσίας. Να νιώσεις το φως
της Αρχελάου και να χαρείς ανέμελα την ομορφιά της στιγμής.
Πρόκειται για το πρώτο σου εγχείρημα στην εστίαση, σωστά;
Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις "ναι" σε ένα τέτοιο βήμα;
Το 1981 μαζί με άλλους 2 φίλους είχαμε στην ουσία αναλάβει ένα μαγαζί
στην Αλόννησο. Λίγο πριν ήταν το μαγαζί του Σταύρου στα Χανια.
Φλέρταρα συνέχεια με σκοπιές και περιπολίες στην επικίνδυνη ζώνη της εστίασης. Αλλες φορές ζητιάνευα μια «αγκυρα», ένα σημείο αναφοράς...
Pasta Alla Norma
Αν δεν κάνω λάθος, εχεις μια αδυναμία στην Ιταλία και
στην ιταλική κουζίνα.
Επαιξε αυτό ρόλο στο να δημιουργήσεις το Santa Lucia;
Αν το Κερατσίνι είναι οι ρίζες, ο Πειραιάς η εφηβεία, η Θεσσαλονίκη μου
χάρισε το διαβατήριο για τη ζωή, η Ιταλία είναι το παράθυρο στον κόσμο. Μεράκι, στιλ, ισχυρή ταυτότητα και όπως λέει και ο Νίκος Χριστοδουλάκης
αν στον β’ παγκόσμιο ήταν με την μεριά των συμμάχων θα ήταν πολυ
καλύτερα τα πράγματα για την πιο όμορφη χώρα.
Μαλφαντινες & κεφτεδάκια
Εχεις πολύ καλό φαγητό σε προσιτές τιμές.
Αυτό πιστεύεις είναι η συνταγή της επιτυχίας;
Σε ποια στοιχεία ποντάρεις για να γίνει στέκι το Santa Lucia;
Συνταγές υπάρχουν πολύ καλές, μέχρι να δημιουργηθούν καινούργιες που βασίζονται στην παράδοση και προχωράνε μπροστά. Τι να σου πω. Δεν ξέρω,
δεν ξέρουμε…Κοπιαστικός αγώνας ανάμεσα σε ερμηνείες συνομωσιών και συνεχείς δοκιμές φαγητών για τις ωραιοπαθείς συνειδήσεις μας.
One more cup of coffee for the road. Mε αυτό το τραγούδι ανοίξαμε πανιά χωρίς να παριστάνουμε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι.
Πες μου ένα πιάτο που το αγαπάς πολύ και γιατί
Αγαπάμε όλα τα πιάτα με τον ίδιο τρόπο.Την αυθεντική Carbonara, τα κεφτεδάκια του Οvidio, τις παπαρδέλλες του Vitto, τα βοδινά μάγουλα με ταλιατέλλες του Αλέξανδρου…
Γιατί να επιλέξει κάποιος να έρθει στο Santa Lucia;
Τι είναι αυτό που το κάνει διαφορετικό από τις υπόλοιπες τρατορίες;
Γιατί έχει ωραίο φως. Αυθεντικό Άπερολ.Τίμιες γεύσεις με πολύ αγνά υλικά. Αναζοπυρώνει την πυρκαγιά των παλαιών αξιών που πάει να σβήσει μέσα μας. Ευφραίνεται η ψυχή μας και ειναι μεταδοτικό. Γιατί κάνουμε λάθη και τα αναγνωρίζουμε. Γιατί τα ξεθωριασμένα πιάτα τα γυρίζουμε πίσω και τα ξαναφτιάχνουμε από την αρχή!
Ομώνυμη pasta Santa Lucia με φρέσκα βοδινά μάγουλα
Με μια μεγάλη καριέρα στον χώρο της media ο οποίος τα τελευταία χρόνια περνάει μια μεγάλη κρίση, η επιλογή σου να στραφείς στον
χώρο της εστίασης, είναι βήμα αγάπης προς την μαγειρική και το καλό φαγητό ή ανάγκη σου να εξερευνήσεις έναν νέο επαγγελματικό τομέα;
Φράνσις κούκλα μου, δεν πεθαίνει πια κανείς για κανέναν και για τίποτα.
Οι πλάγιες ματιές με τα σκοτωμένα όνειρα κυριαρχούν, τις κρυμμένες ζωές με περηφάνια τις αναπαράγουμε. Ο κήπος της μοναχικότητας έχει διαλεχτά αρώματα, αλλά και πιο μεγάλα αγκάθια. Ξανά είναι η εποχή που ακόμη χαίρομαι τον εαυτό μου. Αδιαφορώντας για τις πίκρες της ζωής, ασφάλισα κάποιες επυθυμίες μου στο καλό φαγητό, στην σιωπή και στις πολλές απαντήσεις που χωρούν σε κάθε ερώτηση.
Homemade tiramisu
Μανώλη, είσαι τελικά μακαρονάς;
Ναι!! Μπορώ να τρώω χιλιόμετρα σπαγγέτι παπαρδέλες, λιγκουινι με γόνο καλαμάρι και μαλφαντίνες και θέλω πολύ να τις μοιραστώ με όσους περισσότερους μπορώ.
Ενα πρώην βίντεο κλαμπ και ηλεκτρολογείο στην Αρχελάου, ένας από
τους πιο κεντρικούς δρόμους στο Παγκράτι, έχει μετατραπεί σε μια μοντέρνα, δροσερή τρατορία που τα πιάτα της θα σε κάνουν να μην αφήνεις το
πιρούνι κάτω.
Ένας όμορφος χώρος με προσεγμένο design όπου μπορείς
να δοκιμάσεις κάποια από τα γευστικότερα antipasti της πόλης.
Οι λάτρεις της ιταλικής, αλλά και της μεσογειακής κουζίνας
θα αγαπήσουν την Santa Lucia.
Το μενού έχει προκύψει μετά από πολλά ταξίδια του Μανώλη Αναγνωστάκη και των δύο συνεργατών του στην Ιταλία, αλλά και μετά από ιδιαίτερα προσεκτική επιλογή των υλικών από τους chef.
...όλα μπορούν να ξεκινήσουν με μερικές γουλιές από apperitivo(το απεριτίφ)
και λευκό κρασί,στη συνέχεια θα αρχίσουν να καταυθάνουν τα ακαταμάχητα antipasti ή άλλως πως λεγόμενα "μεζεδάκια"
...σε μια συνέντευξή του στο bovary.gr λέει...
Πως προέκυψε το όνομα Santa Lucia;
Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ονομάσεις έτσι την τρατορία;
Οταν ο γιος μου ο Μανούσος ήταν πολύ μικρός, 5-6 ετών περίπου, ήλθε
στην Αίγινα επίσκεψη ο Ξαρχάκος και τον άκουσε να σιγοτραγουδάει παίζοντας τον ''bob τον μάστορα’’ το Santa Lucia. Tον τοποθέτησε πάνω σε ένα τοιχάκι
και τον προέτρεψε να το τραγουδήσει από την αρχή. Αυτό ήταν.
Αρκετά χρόνια μετά σιγοτραγουδούσε παίζοντας, το Santa Lucia.
Γιατί στο Παγκράτι; Τι σου άρεσε στην οδό Αρχελάου;
Σχεδόν όλο το κέντρο της Αθήνας έχει τις δικές του «καταρες».
Δεν μπορεί να ξεφύγει, να αποδράσει από τον ρόλο που του έχει δοθεί.
Στο Παγκράτι υπάρχουν δρόμοι και στέκια που μπορείς ακόμη να κάνεις όνειρα. Να ταξιδέψεις στην ανήσυχη θάλασσα της αυτογνωσίας. Να νιώσεις το φως
της Αρχελάου και να χαρείς ανέμελα την ομορφιά της στιγμής.
Πρόκειται για το πρώτο σου εγχείρημα στην εστίαση, σωστά;
Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις "ναι" σε ένα τέτοιο βήμα;
Το 1981 μαζί με άλλους 2 φίλους είχαμε στην ουσία αναλάβει ένα μαγαζί
στην Αλόννησο. Λίγο πριν ήταν το μαγαζί του Σταύρου στα Χανια.
Φλέρταρα συνέχεια με σκοπιές και περιπολίες στην επικίνδυνη ζώνη της εστίασης. Αλλες φορές ζητιάνευα μια «αγκυρα», ένα σημείο αναφοράς...
Pasta Alla Norma
Αν δεν κάνω λάθος, εχεις μια αδυναμία στην Ιταλία και
στην ιταλική κουζίνα.
Επαιξε αυτό ρόλο στο να δημιουργήσεις το Santa Lucia;
Αν το Κερατσίνι είναι οι ρίζες, ο Πειραιάς η εφηβεία, η Θεσσαλονίκη μου
χάρισε το διαβατήριο για τη ζωή, η Ιταλία είναι το παράθυρο στον κόσμο. Μεράκι, στιλ, ισχυρή ταυτότητα και όπως λέει και ο Νίκος Χριστοδουλάκης
αν στον β’ παγκόσμιο ήταν με την μεριά των συμμάχων θα ήταν πολυ
καλύτερα τα πράγματα για την πιο όμορφη χώρα.
Μαλφαντινες & κεφτεδάκια
Εχεις πολύ καλό φαγητό σε προσιτές τιμές.
Αυτό πιστεύεις είναι η συνταγή της επιτυχίας;
Σε ποια στοιχεία ποντάρεις για να γίνει στέκι το Santa Lucia;
Συνταγές υπάρχουν πολύ καλές, μέχρι να δημιουργηθούν καινούργιες που βασίζονται στην παράδοση και προχωράνε μπροστά. Τι να σου πω. Δεν ξέρω,
δεν ξέρουμε…Κοπιαστικός αγώνας ανάμεσα σε ερμηνείες συνομωσιών και συνεχείς δοκιμές φαγητών για τις ωραιοπαθείς συνειδήσεις μας.
One more cup of coffee for the road. Mε αυτό το τραγούδι ανοίξαμε πανιά χωρίς να παριστάνουμε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι.
Πες μου ένα πιάτο που το αγαπάς πολύ και γιατί
Αγαπάμε όλα τα πιάτα με τον ίδιο τρόπο.Την αυθεντική Carbonara, τα κεφτεδάκια του Οvidio, τις παπαρδέλλες του Vitto, τα βοδινά μάγουλα με ταλιατέλλες του Αλέξανδρου…
Γιατί να επιλέξει κάποιος να έρθει στο Santa Lucia;
Τι είναι αυτό που το κάνει διαφορετικό από τις υπόλοιπες τρατορίες;
Γιατί έχει ωραίο φως. Αυθεντικό Άπερολ.Τίμιες γεύσεις με πολύ αγνά υλικά. Αναζοπυρώνει την πυρκαγιά των παλαιών αξιών που πάει να σβήσει μέσα μας. Ευφραίνεται η ψυχή μας και ειναι μεταδοτικό. Γιατί κάνουμε λάθη και τα αναγνωρίζουμε. Γιατί τα ξεθωριασμένα πιάτα τα γυρίζουμε πίσω και τα ξαναφτιάχνουμε από την αρχή!
Ομώνυμη pasta Santa Lucia με φρέσκα βοδινά μάγουλα
Με μια μεγάλη καριέρα στον χώρο της media ο οποίος τα τελευταία χρόνια περνάει μια μεγάλη κρίση, η επιλογή σου να στραφείς στον
χώρο της εστίασης, είναι βήμα αγάπης προς την μαγειρική και το καλό φαγητό ή ανάγκη σου να εξερευνήσεις έναν νέο επαγγελματικό τομέα;
Φράνσις κούκλα μου, δεν πεθαίνει πια κανείς για κανέναν και για τίποτα.
Οι πλάγιες ματιές με τα σκοτωμένα όνειρα κυριαρχούν, τις κρυμμένες ζωές με περηφάνια τις αναπαράγουμε. Ο κήπος της μοναχικότητας έχει διαλεχτά αρώματα, αλλά και πιο μεγάλα αγκάθια. Ξανά είναι η εποχή που ακόμη χαίρομαι τον εαυτό μου. Αδιαφορώντας για τις πίκρες της ζωής, ασφάλισα κάποιες επυθυμίες μου στο καλό φαγητό, στην σιωπή και στις πολλές απαντήσεις που χωρούν σε κάθε ερώτηση.
Homemade tiramisu
Μανώλη, είσαι τελικά μακαρονάς;
Ναι!! Μπορώ να τρώω χιλιόμετρα σπαγγέτι παπαρδέλες, λιγκουινι με γόνο καλαμάρι και μαλφαντίνες και θέλω πολύ να τις μοιραστώ με όσους περισσότερους μπορώ.
Santa Lucia Facebook
Διεύθυνση Αρχελάου 30 ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Τηλέφωνο: 21 2105 3112
Διεύθυνση Αρχελάου 30 ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Τηλέφωνο: 21 2105 3112
Το λαχταριστό μενού των Χριστουγέννων είναι έτοιμο.
Για κρατήσεις για Παραμονή και Ανήμερα καλέστε στο:
212 1053112
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου