Σελίδες

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

...red velvet,κέικ κόκκινο βελούδο!


Υλικά
Για το κέικ

- 1 φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι ή 240 ml πλήρες γάλα
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 2 1/2 φλιτζ. αλεύρι γ.ο.χ.

- 2 αυγά
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κουτ. γλ. κακάο
- 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
- 1 κουτ. γλ. σόδα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 1/2 γλ. καλαμποκέλαιο
- 2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
- 1 βανίλια
Για τη κρέμα τυριού
- 500 γραμμ. τυρί κρέμα
- 110 γραμμ. μαλακό βούτυρο
- 2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 200-250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
Πως το κάνεις:
*Αρχικά φτιάχνω την κρέμα τυριού, χτυπώντας το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το μαλακό βούτυρο. Έπειτα χτυπάω την σαντιγί με τη βανίλια να σφίξουν και τα προσθέτω στο μείγμα με την κρέμα τυριού. Ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά και αποθηκεύω στο ψυγείο.

kokino meigma keik
*Ετοιμάζω το μείγμα για το κέικ, χτυπώντας στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτω τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύω το κακάο με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ρίχνω στο μείγμα. Έπειτα ρίχνω κοσκινισμένο το αλεύρι, την σόδα, τη βανίλια.
*Σε ένα μπολ ανακατεύω το ξύδι με το γιαούρτι ή το γάλα και τα ρίχνω στο μείγμα.

*Ρίχνω το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
kokino psimeno keik
*Αφού κρυώσει το κέικ, το βγάζω και το κόβω σε δύο ή τρεις σειρές.
*Προσθέτω ανάμεσα και από πάνω την κρέμα τυριού. Τέλος, βάζω κρέμα τυρί και στα πλαϊνά.

kokino beloudo keik
*Διακοσμώ με το περίσσιο κέικ το επάνω μέρος, ή με χρωματιστή τρούφα, με λευκή σοκολάτα ή με τριμμένο μπισκότο.

atomika kekakia kokino beloudo
*Μπορώ με το ίδιο μείγμα να φτιάξω ατομικά κεκάκια και να προσθέσω από πάνω την κρέμα τυριού.

https://www.ediva.gr/syntagi-gia-monadiko-keik-kokkino-veloydo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου