Η συνταγή είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά
και για όλη την οικογένεια, αφού θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
- 160 γραμμάρια πατάτες
- 170 γραμμάρια αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Κρόκο από ένα αυγό
Για τη γέμιση
- 1 κολοκυθάκι
- 3 με 4 φέτες κίτρινο τυρί
- 2-3 φέτες ζαμπόν
Εκτέλεση
*Βράζουμε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και
τις λιώνουμε σε ένα μίξερ.
*Στη συνέχεια τρίβουμε το κολοκυθάκια με ένα τρίφτη στις μεγάλες τρύπες.
*Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τον πουρέ πατάτας, το αλάτι και
το κρόκο αυγού, ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή.
**Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την ανοίγουμε με ένα πλάστη και τη κόβουμε σε
ορθογώνια κομμάτια.
*Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με τα κολοκυθάκια, το τυρί και το ζαμπόν και
τα κλείνουμε καλά.
*Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου
15 λεπτά στους 180 ° σε προθερμασμένο φούρνο.
https://koitamagazine.gr/77331/ta-pio-nostima-almyra-ntonats-choris-voytyro-kai-ladi/
- 160 γραμμάρια πατάτες
- 170 γραμμάρια αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Κρόκο από ένα αυγό
Για τη γέμιση
- 1 κολοκυθάκι
- 3 με 4 φέτες κίτρινο τυρί
- 2-3 φέτες ζαμπόν
Εκτέλεση
*Βράζουμε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και
τις λιώνουμε σε ένα μίξερ.
*Στη συνέχεια τρίβουμε το κολοκυθάκια με ένα τρίφτη στις μεγάλες τρύπες.
*Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τον πουρέ πατάτας, το αλάτι και
το κρόκο αυγού, ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή.
**Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την ανοίγουμε με ένα πλάστη και τη κόβουμε σε
ορθογώνια κομμάτια.
*Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με τα κολοκυθάκια, το τυρί και το ζαμπόν και
τα κλείνουμε καλά.
*Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου
15 λεπτά στους 180 ° σε προθερμασμένο φούρνο.
https://koitamagazine.gr/77331/ta-pio-nostima-almyra-ntonats-choris-voytyro-kai-ladi/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου