- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- 2 κρεμμύδια μέτρια ή ένα αρκετά μεγάλο
- 2 κολοκυθάκια ή ένα μεγάλο τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο περασμένο στην πρέσα
- 1 φλυτζανάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- βασιλικό φρέσκο ή αποξηραμένο
- ρίγανη
- λίγη κανέλα
- μισή κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 2 μπαχαράκια
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- αλάτι, πιπέρι, λάδι
- μισό ποτηράκι του νερού νερό
Οδηγίες
- Ψιλοκόβω αρκετά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, τα τσιγαρίζω με λαδάκι και τα 2 μπαχαράκια μέχρι να μαραθούν . Προσθέτω τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι.
- Στο μπλέντερ λιώνω τα ντοματάκια κονκασέ και τα προσθέτω και αυτά στην κατσαρόλα μου μαζί με μια κουταλιά πελτέ, βάζω όλα τα μυρωδικά και τέλος προσθέτω το νεράκι.
- Στην αρχή έχω το μάτι στο δυνατό να πάρει βράσει και μετά το χαμηλώνω όταν πιει το νεράκι του είναι έτοιμη η σάλτσα μας!
*Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μυρωδικά τα κανονίζετε όπως εσείς
θέλετε ανάλογα τα γούστα
αντί για ντοματάκια κονκασέ μπορείτε να βάλετε φρέσκες ντοματούλες.
αντί για ντοματάκια κονκασέ μπορείτε να βάλετε φρέσκες ντοματούλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου