(70 τεμ. περίπου)
-250 γρ κιμά περασμένο 2 φορές από την μηχανή
-1 κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι
-400 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
-1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-5 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
-μισή κονσέρβα ντοματάκια περασμένα στο μούλτι
-750 γρ κρούστα περίπου
-περίπου μισό φλυτζάνι φρυγανιά
-βούτυρο για τα φύλλα
-πιπέρι-αλάτι
Σωτάρουμε καλά τον κιμά ρίχνουμε το κρεμμύδι
και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια
Περνάμε τα ντοματάκια από το μούλτι
Τα ρίχνουμε στο μείγμα του κιμά μαζί με νερό
Προσθέτουμε το πιπέρι , το αλάτι και την κανέλα.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει ο κιμάς και να πιει τα υγρά του .
Βράζουμε τα αυγά,τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα ..
Προσθέτουμε την φρυγανιά(και λίγο ακόμα αν χρειάζεται)..
Δεν πρέπει να έχουμε υγρά ..
Πρέπει το μείγμα να είναι στεγνό
Κόβουμε την κρούστα σε φαρδιές λωρίδες
Γεμίζουμε και τυλίγουμε.
Βάζουμε τα μπουρεκάκια μας σε ταψάκια με χαρτί ψησίματος από κάτω.
Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο..
Ψήνουμε στους 200C μέχρι να ροδίσουν..
*Τρώγονται και ζεστά και κρύα…
tips : Αν μετά από 1-2 μέρες σας μαλακώσει η κρούστα και δεν είναι πια τραγανά
απλώς βάλτε τα ξανά σε προθερμασμένο φουρνο 200 C για 10 λεπτά..
--*--
πηγή : koykoycook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου