Σελίδες

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Σαλάτα με λάχανο και γιαούρτι





Τι θα χρειαστείτε:
 
-3 φλιτζάνια άσπρο λάχανο, λεπτοκομμένο
-1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
-1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο, καλά στυμμένο
-1 μεγάλο πράσινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο μικρά κυβάκια
-4 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλερι (τα τρυφερά φύλλα μόνο)
-1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το άσπρο μόνο
-3 κουταλιές ελαιόλαδο καλής ποιότητας
-1 κουταλάκι ξίδι
-Αλάτι και φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
-200γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
-150γραμ. μαγιονέζα, χωρίς αυγά
-1 κουταλάκι μουστάρδα πικάντικη (προαιρετικά)

Διακόσμηση
3-4 κλωνάρια μαϊντανού
½ φλιτζάνια σπόροι ροδιού

Τι θα κάνετε:
Ψιλοκόβετε τα λάχανα και τα βάζετε μέσα σε ένα μπώλ.
Τρίβετε το καρότο, το στύβετε καλά και το προσθέτετε στο λάχανο.
Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και το σέλερι, καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε μικρά κυβάκια
και τα βάζετε όλα μαζί στο μπώλ.
Σε ένα άλλο μπώλ αναμειγνύετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα,
προσθέτετε το αλάτι, το λάδι και το ξίδι και ανακατεύετε.

Ρίχνετε τα ⅔ του μείγματος στα λαχανικά και τα ανακατεύετε, για να ενωθούν.
Το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού το βάζετε στο ψυγείο.
Ρίχνετε τη σαλάτα σε μια φόρμα του κέικ με τρύπα, καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη.
Την αφήνετε δύο περίπου ώρες στο ψυγείο για να αναμειχθούν οι γεύσεις και να σφίξει.
Όταν πρόκειται να τη σερβίρετε, τη βγάζετε από το ψυγείο, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
Την καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού,
τη διακοσμούμε με σπόρους ροδιού και κλωναράκια μαϊντανού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου