Σελίδες

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Αποστείρωση βάζων


Αποστείρωση βάζων

Για να τοποθετήσετε μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, τουρσί, χυμό ντομάτας κλπ
είναι απαραίτητο να τα αποστειρώσετε σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία :

--> Στον πάτο της κατσαρόλας, τοποθετείστε μια μεταλλική σχάρα ώστε τα βάζα
να *μην έρχονται σε άμεση επαφή με την κατσαρόλα.
-->Τυλίξτε τα βάζα ένα - ένα με μια πετσέτα για να μην σπάσουν κατά
την διάρκεια του βρασμού.
-->Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να καλύπτονται τα βάζα
και βράστε τα για 3-4 λεπτά.
-->Τα βγάζετε από την κατσαρόλα προσεχτικά, τα αφήνετε λίγο να στραγγίξουν
και *αφού κρυώσουν τα γεμίζετε.
                                                           

                           ... καλή επιτυχία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου