ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 χοιρινό μπούτι 3-4 κιλά
6 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές ζάχαρη ακατέργαστη
6 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά σκόνη μουστάρδα
μισή κουταλιά αλάτι
πιπέρι
1 κουτάκι μπύρα μαύρη 330 ml
γαρύφαλλα για το πικάρισμα
χαρτί ψησίματος -αλουμινόχαρτο
Βάλτε τον χασάπη σας να χαρακώσει σε σχήμα ρόμβων την επιφάνεια
(σκληρή πέτσα) από το μπουτάκι.
Καρφώστε πάνω στους ρόμβους η και ενδιάμεσα με την βοήθεια ενός μαχαιριού
η με ένα σουβλί(πρώτα τρυπάμε και μετά μπήχνουμε το γαρύφαλλο) τα γαρύφαλλα.
Βράστε σε σιγανή φωτιά όλα τα υλικά της σάλτσας σας να συμπυκνωθούν..
Περιχύστε το μπούτι και αν είναι δυνατόν αφήστε το μέσα σε αυτή την σάλτσα όλη νύχτα.
Βάλτε το να ψηθεί στους 200c σκεπασμένο με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και
από πάνω αλουμινόχαρτο πιασμένο γύρω γύρω στο ταψί σας για 3 ώρες περίπου..
Όταν μπήξετε την μεγάλη πηρούνα της κουζίνας σας και μπει εύκολα μέχρι κάτω,
ξεσκεπάστε και αφήστε το στους 250 c να πάρει χρώμα..
Βάλτε το σε πιατέλα.. Περάστε όλα του τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί από τρυπητό
και σερβίρετε μαζί με το κρέας.
Μπορείτε να δέσετε την σάλτσα ακόμα περισσότερο .
Βάλτε την σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά και ρίξτε μια κοφτή κουταλιά
κόρν φλάουερ(ρίξτε το βροχηδόν στην σάλτσα με ένα μικρο τρυπητό-έτσι δεν θα σβολιάσει)..
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι πήξει η σάλτσα σας.
Kαλή σας όρεξη !!!
*ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :
http://koykoycook.gr/?p=4680
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου