Σελίδες

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Κουνουπίδι στην κατσαρόλα με πικάντικα μπαχαρικά

Κουνουπίδι στην κατσαρόλα με πικάντικα μπαχαρικά

Υλικά: (για 6 άτομα)

- 1 κουτ. γλυκ. σπόρους κύμινου
- 1 κουτ. γλυκ αποξηραμένο τσίλι ή ελληνικό μπούκοβο ...

(το πόσο καυτερό το θέλομε εξαρτάτε από εμάς)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3-4 κομμάτια φρέσκο τζίντζερ
- 2 κουτ. σουπ. σουσάμι
- 1 γαρύφαλλο ολόκληρο
- 1 κουτ. γλυκ. σπόρους κόλιανδρου
- 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½  φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
-1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
1. Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνομε 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τους σπόρους του κύμινου και του κόλιανδρου.
Αφήνουμε τους σπόρους να ζεσταθούν αργά και να «σπάσουν» ώστε να βγάλουν
τα ωραία τους αρώματα.... περίπου για 3 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σιγά σιγά τα αφήνουμε να γυαλίσουν και
να αρχίσουν σιγά σιγά να γίνονται πυρόξανθα.
3. Τότε ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά, δηλαδή, το τζίντζερ, το σκόρδο,
το σουσάμι, το τσίλι ή το μπούκοβο και ένα γαρύφαλλο.
4. Ρίχνουμε τις φουντίτσες από το κουνουπίδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
5. Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το κουνουπίδι μας να βράσει,
για 7-10 *χωρίς να μας λιώσει αλλά να μείνει λίγο τραγανό.

-->Σερβίρουμε το κουνουπίδι ζεστό ζεστό μαζί με την σάλτσα του
και τα μπαχαρικά του πασπαλισμένο με μπόλικο μαϊντανό.

---->  -Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
         -Χρόνος μαγειρέματος:  15 λεπτά


από : mirsini.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου