- Αδειάζουμε τον καφέ από τη γυάλινη κανάτα καθώς και τον καφέ από το φίλτρο.
- Ξεπλένουμε την κανάτα με κρύο νερό.
- Τη γεμίζουμε με 1 μέρος άσπρο ξύδι και 2 μέρη νερό.
- Ρίχνουμε το περιεχόμενο στο δοχείο νερού της καφετιέρας
- Ανοίγουμε το διακόπτη και περιμένουμε να τελειώσει το πρόγραμμα.
- Κλείνουμε το διακόπτη και αφήνουμε το διάλυμα νερού-ξυδιού στην γυάλινη κανάτα
για 15 λεπτά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές, όμως αυτή τη φορά μόνο με καθαρό νερό.
Κάθε φορά, μετά το τέλος του κάθε προγράμματος, κλείνουμε το διακόπτη και αφήνουμε
το φιλτραρισμένο νερό στην κανάτα για 15 λεπτά.
- Ξεπλένω την κανάτα.
*Αυτή η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται μια φορά το μήνα.
*Έτσι θα έχετε αρωματικό καφέ συνέχεια χωρίς άλατα στην καφετιέρα !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου