υλικά
- πατάτες δύο κιλά καθαρισμένες
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά
- 1 κ.σ εκλεκτό βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- τριμμένο τυρί κατά προτίμηση παρμεζάνα
- άσπρο πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
πως το φτιάχνουμε
Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις βάζουμε να βράσουν
σε νερό με λίγο αλάτι και να μαλακώσουν πολύ και τις
βάζουμε στο μίξερ μαζί και το βούτυρο και τις χτυπάμε
ώστε να διαλυθούν καλά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με προσοχή (όσο πάρει)
το μοσχοκάρυδο και το άσπρο πιπέρι μεχρι να γίνει σφικτό μείγμα.
Αφού κρυώσει το μίγμα μας προσθέτουμε τούς 2 κρόκους αυγών
και χτυπάμε πάλι να ομογενοποιηθούν
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κάνουμε σχέδια.
Ψήνουμε σε δυνατό και προθερμασμένο φούρνο 250 C
μέχρι να πάρειχρώμα ή αντί αυτού να τις αλευρώσουμε και
να τις τηγανίσουμεένα υπέροχο συνοδευτικό σε όποιο είδος
κρέατος θέλουμε.
*λέγονται και "πατάτες ντουσέζ"
με πληροφορίες http://www.me-nu.gr/i
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου