Σελίδες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

...η τυρόπιτα της χούφτας


Λέγεται τυρόπιτα της χούφτας γιατί είναι τόσο μικρή σαν τη χούφτα 
του χεριού σου. Μπορείς φυσικά να την κάνεις με ότι γέμιση θέλεις.
Μπορείς να μην βάλεις καθόλου γέμιση και να γίνει ένα μικρό ψωμάκι. 
Με γέμιση ωστόσο έχει άλλη γεύση, νοστιμίζει. 
*Τα υλικά μας
Για τη ζύμη
- 2.5 χούφτες αλεύρι
- 1 κουταλάκι ξύδι μπάλσαμο.(κάνει τη ζύμη τραγανή)
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι.
- ½ χλιαρό νερό
Για τη γέμιση: (για δυο πιτούλες)
- 250 γραμμάρια φέτα, 
- μπόλικο άνηθο, 
- λίγο μαϊντανό,
- 1/4 κρεμμύδι ξερό και 
- 1 κ.σ. λάδι.
Εκτέλεση
- Ουσιαστικά έφτιαξα 2 πιτούλες, οπότε έβαλα τη διπλή δόση, 

από αυτά που αναγράφονται παραπάνω. 
*Σε ένα μπολ βάζετε 5 χούφτες αλευρι,4 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι και 

μισό ποτήρι χλιαρό νερό. 
*Ζυμώνετε για 5 λεπτά κ κάνετε 2 μπαλάκια κ τα αφήνετε να 

ξεκουραστούν για μισή ώρα. Εγώ πλάστη δεν έχω. 
Οπότε παίρνετε το μπαλάκι στα χέρια και το ανοίγετε στον αέρα.
Για τη Γέμιση
*Απλώνεις την φέτα παντού στο στρόγγυλο φύλλο. 
*Τυλίξτε το φύλλο κ μετά το στριφογυρνάτε να γίνει κύκλος. 

*Ψήνουμε στους 180 για 60 λεπτά!
https://www.lookandcook.gr/2018/10/blog-post_6.html?fbclid=IwAR2pNtd2H-ax1EJ
_pC4WtTUXxlDSd96JKfEXlI7H9r5-_JJ3VWXWz_4shdo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου