Ο Fournos Theofilos είναι ένας διώροφος ελληνικός φούρνος ο οποίος
άνοιξε στίς την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 στην καρδιά του Μανχάταν
και η γεωγραφική του ιδιαιτερότητα αντανακλάται στα προϊόντα του
- ελληνικά φαγητά με ένα μοντέρνο twist.
Οι New York Times μιλούν πρώτα για την αποδομημένη τυρόπιτα,
στο άρθρο τους σχετικά με τη νέα άφιξη, ενώ σχολιάζουν τους
ετερόκλητους ιδιοκτήτες του- ο Κορρές συνεργάστηκε με τον
Νικόλα Πασχαλάκη, που προέρχεται από τον κλάδο της τεχνολογίας.
Οι δυο τους συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν τον Fourno Theophilo,
στην καρδιά του Μανχάταν.
https://www.nytimes.com/2018/10/01/dining/greek-market-cafe-midtown.html
Πλέον και οι Νεοϋορκέζοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικές
γεύσεις από έναν παραδοσιακό ελληνικό φούρνο, που λειτουργεί
όλη μέρα και προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο,
καθώς και γρήγορα σνακ.
Μέσα στον διώροφο φούρνο υπάρχει επίσης ανοιχτή κουζίνα όπου
μπορεί κανείς να δοκιμάσει νόστιμη σαλάτα με ελληνική φέτα και
σούπα με ελληνικά προϊόντα.
Κανένα πιάτο δεν κοστίζει πάνω από $11.90, επισημαίνει ο σεφ
Διονύσης Λιακόπουλος στο New York Eater
Pay special attention to the rag pies ($6.50 each), wedges of filo
rife with vegetables.https://ny.eater.com/2018/11/14
Dionisis Liakopoulos
Co- Executive Chef
Yannis Tsiakos
Co- Executive Chef
Miltos Karoumpas
Chef Consultant
Οι δύο Έλληνες σεφ, Γιάννης Τσιάκος και Διονύσης Λιακόπουλος
θα συστήσουν την ελληνική κουζίνα μέσα σπό παραδοσιακές πίτες
-με πρωταγωνίστριες τη σπανακόπιτα και την τυρόποτα- σάντουιτς,
ελιές Καλαμάτας, ενώ θα λειτουργεί ξεχωριστό stand με ελληνικό
γιαούρτι σε διάφορους συνδυασμούς.
...μπορείς να απολαύσεις έναν καλοφτιαγμένο καπουτσίνο
στου “Θεόφιλου”, μαζί με ένα πλούσιο ελληνικό γιαούρτι
(Φωτογραφίες: Πωλίνα Σαρρή, Ελληνικό Προξενείο)
Ο φούρνος θα προσφέρει καφέ, milkshake και smoothies αλλά θα
καλύπτει και τα τρία γεύματα της ημέρας, με πιάτα όπως σφακιανή
πίτα, αρνί, φασολάκια, σαλάτες και σούπες.
Ο Fournos Theophilos θα λειτουργεί επιπλέον ως μίνι παντοπωλείο,
από όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν ελαιόλαδο,
πατέ κ.α.
Η Γούπι είναι Κορρές γκρούπι: Στα εγκάνια του Theophilos
επιδεικνύει και ένα προϊόν περιποίησης της Ελληνικής μάρκας.
Στο κέντρο, η μπουγάτσα σε αποδόμηση όπως τη φωτογράφησε
ο Sasha Maslov για τους New York Times
- Οι Έλληνες είμαστε όντως δαιμόνιοι επιχειρηματίες διεθνών
πλέον προδιαγραφών στο θέμα των φούρνων, των καφέδων,
και γενικότερα των φαγάδικων.
Το νέο εγχείρημα του Γιώργου Κορρέ και των συνεργατών του
(οι NY Times ανάφεραν ως "partner” τον "κομπιουτερά”
Νικόλα Πασχαλάκη) είναι ένα εξαιρετικά καλόγουστο εστιατόριο/
μπακάλικο/φούρνος,που φιλοδοξεί να ταΐζει το Μανχάταν on the go,
που λένε και οι Αμερικανοί.
Παραδοσιακή πίτα σπανάκι & φέτα
Μια παραδοσιακά παραδοσιακή πίτα σε στυλ χωριάτικα,
από το βιβλίο συνταγών της γιαγιάς
Με ευανάγνωστη αισθητική που συνδυάζει για μια ακόμα φορά
την Ελληνική παράδοση με έναν ανάλαφρο μινιμαλισμό όπως
μόνο ο Κορρές και η δημιουργική του ομάδα καταφέρνουν.
Και με έμβλημα τον περίφημο καφετζή του σπουδαίου λαϊκού μας
ζωγράφου Θεόφιλου. Χωρίς προσποίηση αλλά με μπόλικη ελληνική
εγκαρδιότητα και αμερικανική αμεσότητα, έρχεται έξυπνα να καλύψει
ένα κενό στην καρδιά της Νέας Υόρκης:
Καλό, υγιεινό και οικονομικό φαγητό για να γουστάρουν οι πάντες
(με πίτες, σαλάτες, πιάτα ημέρας από τον μπουφέ) αλλά και
πωλητήριο με Ελληνικά καλούδια (λάδια, παξιμάδια κ.ο.κ.).
*Αριστερά: Η τοιχογραφία είναι αντίγραφο εκείνης που είχε κάνει
ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος σε ένα φούρνο στη Μυτιλήνη,
ως αντάλλαγμα για τα ψωμιά που έπαιρνε.
*Στο κέντρο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν μεταξύ των
προσκεκλημένων στα εγκαίνια.
*Φωτογραφίες: Ελληνικό Προξενείο, Rebecca Chews, Sean Chee
Ένα μαγαζί που θα συχνάζουν εξίσου νεαροί βέγκανς, πολυάσχολοι
χρηματιστές, κορίτσια της συνομοταξίας Sex and the City και φυσικά
οι Έλληνες που είμαστε παντού.
Το όλο κόνσεπτ "φωνάζει” ότι μπορεί να γίνει μια πετυχημένη αλυσίδα.
...σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι
συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα
ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει
μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε...ποτήρι.
άνοιξε στίς την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 στην καρδιά του Μανχάταν
και η γεωγραφική του ιδιαιτερότητα αντανακλάται στα προϊόντα του
- ελληνικά φαγητά με ένα μοντέρνο twist.
Οι New York Times μιλούν πρώτα για την αποδομημένη τυρόπιτα,
στο άρθρο τους σχετικά με τη νέα άφιξη, ενώ σχολιάζουν τους
ετερόκλητους ιδιοκτήτες του- ο Κορρές συνεργάστηκε με τον
Νικόλα Πασχαλάκη, που προέρχεται από τον κλάδο της τεχνολογίας.
Οι δυο τους συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν τον Fourno Theophilo,
στην καρδιά του Μανχάταν.
https://www.nytimes.com/2018/10/01/dining/greek-market-cafe-midtown.html
Πλέον και οι Νεοϋορκέζοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικές
γεύσεις από έναν παραδοσιακό ελληνικό φούρνο, που λειτουργεί
όλη μέρα και προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο,
καθώς και γρήγορα σνακ.
Μέσα στον διώροφο φούρνο υπάρχει επίσης ανοιχτή κουζίνα όπου
μπορεί κανείς να δοκιμάσει νόστιμη σαλάτα με ελληνική φέτα και
σούπα με ελληνικά προϊόντα.
Κανένα πιάτο δεν κοστίζει πάνω από $11.90, επισημαίνει ο σεφ
Διονύσης Λιακόπουλος στο New York Eater
Pay special attention to the rag pies ($6.50 each), wedges of filo
rife with vegetables.https://ny.eater.com/2018/11/14
Dionisis Liakopoulos
Co- Executive Chef
Yannis Tsiakos
Co- Executive Chef
Miltos Karoumpas
Chef Consultant
Οι δύο Έλληνες σεφ, Γιάννης Τσιάκος και Διονύσης Λιακόπουλος
θα συστήσουν την ελληνική κουζίνα μέσα σπό παραδοσιακές πίτες
-με πρωταγωνίστριες τη σπανακόπιτα και την τυρόποτα- σάντουιτς,
ελιές Καλαμάτας, ενώ θα λειτουργεί ξεχωριστό stand με ελληνικό
γιαούρτι σε διάφορους συνδυασμούς.
...μπορείς να απολαύσεις έναν καλοφτιαγμένο καπουτσίνο
στου “Θεόφιλου”, μαζί με ένα πλούσιο ελληνικό γιαούρτι
(Φωτογραφίες: Πωλίνα Σαρρή, Ελληνικό Προξενείο)
Ο φούρνος θα προσφέρει καφέ, milkshake και smoothies αλλά θα
καλύπτει και τα τρία γεύματα της ημέρας, με πιάτα όπως σφακιανή
πίτα, αρνί, φασολάκια, σαλάτες και σούπες.
Ο Fournos Theophilos θα λειτουργεί επιπλέον ως μίνι παντοπωλείο,
από όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν ελαιόλαδο,
πατέ κ.α.
Η Γούπι είναι Κορρές γκρούπι: Στα εγκάνια του Theophilos
επιδεικνύει και ένα προϊόν περιποίησης της Ελληνικής μάρκας.
Στο κέντρο, η μπουγάτσα σε αποδόμηση όπως τη φωτογράφησε
ο Sasha Maslov για τους New York Times
- Οι Έλληνες είμαστε όντως δαιμόνιοι επιχειρηματίες διεθνών
πλέον προδιαγραφών στο θέμα των φούρνων, των καφέδων,
και γενικότερα των φαγάδικων.
Το νέο εγχείρημα του Γιώργου Κορρέ και των συνεργατών του
(οι NY Times ανάφεραν ως "partner” τον "κομπιουτερά”
Νικόλα Πασχαλάκη) είναι ένα εξαιρετικά καλόγουστο εστιατόριο/
μπακάλικο/φούρνος,που φιλοδοξεί να ταΐζει το Μανχάταν on the go,
που λένε και οι Αμερικανοί.
Παραδοσιακή πίτα σπανάκι & φέτα
Μια παραδοσιακά παραδοσιακή πίτα σε στυλ χωριάτικα,
από το βιβλίο συνταγών της γιαγιάς
Με ευανάγνωστη αισθητική που συνδυάζει για μια ακόμα φορά
την Ελληνική παράδοση με έναν ανάλαφρο μινιμαλισμό όπως
μόνο ο Κορρές και η δημιουργική του ομάδα καταφέρνουν.
Και με έμβλημα τον περίφημο καφετζή του σπουδαίου λαϊκού μας
ζωγράφου Θεόφιλου. Χωρίς προσποίηση αλλά με μπόλικη ελληνική
εγκαρδιότητα και αμερικανική αμεσότητα, έρχεται έξυπνα να καλύψει
ένα κενό στην καρδιά της Νέας Υόρκης:
Καλό, υγιεινό και οικονομικό φαγητό για να γουστάρουν οι πάντες
(με πίτες, σαλάτες, πιάτα ημέρας από τον μπουφέ) αλλά και
πωλητήριο με Ελληνικά καλούδια (λάδια, παξιμάδια κ.ο.κ.).
*Αριστερά: Η τοιχογραφία είναι αντίγραφο εκείνης που είχε κάνει
ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος σε ένα φούρνο στη Μυτιλήνη,
ως αντάλλαγμα για τα ψωμιά που έπαιρνε.
*Στο κέντρο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν μεταξύ των
προσκεκλημένων στα εγκαίνια.
*Φωτογραφίες: Ελληνικό Προξενείο, Rebecca Chews, Sean Chee
Ένα μαγαζί που θα συχνάζουν εξίσου νεαροί βέγκανς, πολυάσχολοι
χρηματιστές, κορίτσια της συνομοταξίας Sex and the City και φυσικά
οι Έλληνες που είμαστε παντού.
Το όλο κόνσεπτ "φωνάζει” ότι μπορεί να γίνει μια πετυχημένη αλυσίδα.
Ωρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Σάββατο: 7πμ - 10μμ
Κυριακή: 8πμ - 10μμ
ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ :
7πμ - 11πμ Δευτέρα έως Κυριακή
Μεσημεριανό:
11πμ - 4μμ Δευτέρα έως Παρασκευή
Δείπνο:
5μμ - 10μμ Δευτέρα έως Κυριακή
Brunch:
11πμ - 4μμ Σάββατο & Κυριακή
Δευτέρα έως Σάββατο: 7πμ - 10μμ
Κυριακή: 8πμ - 10μμ
ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ :
7πμ - 11πμ Δευτέρα έως Κυριακή
Μεσημεριανό:
11πμ - 4μμ Δευτέρα έως Παρασκευή
Δείπνο:
5μμ - 10μμ Δευτέρα έως Κυριακή
Brunch:
11πμ - 4μμ Σάββατο & Κυριακή
Διεύθυνση:
45 δυτικά 45 Νέα Υόρκη, NY 10036, ΗΠΑ
Τηλέφωνο:
212.278.0015
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: info@fournos.com
Facebook: @fournostheophilos
Instagram:@fournostheophilos
45 δυτικά 45 Νέα Υόρκη, NY 10036, ΗΠΑ
Τηλέφωνο:
212.278.0015
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: info@fournos.com
Facebook: @fournostheophilos
Instagram:@fournostheophilos
συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα
ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει
μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε...ποτήρι.
Fournos Theophilos
45 West 45th Street, New York,
NY 10036.
T: 212.278.0015
45 West 45th Street, New York,
NY 10036.
T: 212.278.0015
*με πληροφορίες από:
http://fournos.com/index.php/en/ http://www.andro.gr/geusi/fournos-theophilos/
Deconstructed Phyllo Pies at a Midtown Greek Market
The owners want to showcase Greek food with a contemporary twist at Fournos Theophilos.
[...]https://www.nytimes.com/2018/10/01/dining/greek-market-cafe-midtown.html
Midtown’s New Two-Story Greek Spot Is Confusing But Serves a Nice Homey Meal
Fournos Theophilos has a baffling layout, but the market and fast-casual restaurant nails food...
[...]
https://ny.eater.com/2018/11/14/18091534/fournos-theophilos-midtown-review-what-to-order-greek
https://www.madeingreece.news/nea/fournos-theophilos-o-ellhnikos-fournos-tou-giwrgou-ko
https://greek-tv.gr/?p=2472&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου