Σελίδες

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Κάπκεϊκ ντομάτας με γλάσο τυριού

Κάπκεϊκ ντομάτας με γλάσο τυριού | tovima.gr
Υλικά (για 15 – 18 κάπκεϊκ)
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 190 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική

- 2 αβγά
- 2 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρίφαλο
- ½ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
- 1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
- ½ κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 260 ml νερό
- 2 κ.γ. πολτός τριπλής συμπύκνωσης από ντοματάκι Σαντορίνης
- 70 γρ. σταφίδες
Για το γλάσο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 450 γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
Διαδικασία
_Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με 
τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά. Συνεχίζοντας το χτύπημα 
σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε με την κανέλα, 
το γαρίφαλο, το μπαχάρι, το ξύσμα και τη βανίλια.
_Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ ή σε μια κανάτα το νερό με τον πολτό 
ντομάτας μέχρι να διαλυθεί καλά.
_Καθώς χτυπιέται το μείγμα στο μίξερ, ρίχνουμε μέσα εναλλάξ το μείγμα αλευριού 
με το ντοματόνερο. Σταματάμε το χτύπημα μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα και ενσωματώνουμε τις σταφίδες ανακατεύοντας καλά. Βουτυρώνουμε ή τοποθετούμε 
τα ειδικά χαρτάκια σε μια φόρμα για κάπκεϊκ και μοιράζουμε στις θήκες το μείγμα 
αφήνοντας 1-2 δάχτυλα από πάνω γιατί φουσκώνουν αρκετά. 
Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε 
να κρυώσουν καλά (τουλάχιστον 1 ώρα) προτού τους βάλουμε το γλάσο. 
Αν θέλουμε, μπορούμε να τα φάμε σκέτα ή να πασπαλίσουμε λίγη ζάχαρη άχνη.
__Γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το τυρί με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά την άχνη μέχρι να δέσει και να σφίξει 
το γλάσο. Στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα και χτυπάμε για 
1 -2 λεπτά ακόμη. 
Μπορούμε να διατηρήσουμε το γλάσο στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. 
Αν έχει μείνει μέρες στο ψυγείο καλό είναι να το αφήσουμε 10 λεπτά εκτός, 
να μαλακώσει και να το χτυπήσουμε με αβγοδάρτη για να αφρατέψει.
https://www.tovima.gr/2019/09/01/gefsignostis/kapkeik-ntomatas-me-glaso-tyriou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου