Σελίδες

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ψάρι φρικασέ

Ψάρι φρικασέ | tovima.gr
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 4 λαβράκια (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τα φιλετάρει)
- 4 μαρούλια

- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 150 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι
- Χυμός 1 λεμονιού
Διαδικασία
_Καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα πλένουμε με κρύο νερό και τα ψιλοκόβουμε (2 εκ.). Κάνουμε το ίδιο με τα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος).
_Σε ένα βαθύ τηγάνι που έχει καπάκι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο νερό, ίσα να τα σκεπάσει. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
_Κατόπιν προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού, πασπαλίζουμε με άνηθο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

https://www.tovima.gr/2019/09/10/gefsignostis/psari-frikase/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου