Σελίδες

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Σταφύλια ψητά στο φούρνο με μέλι, πιπέρι και θαλασσινό αλάτι



Προετοιμασία: 30΄
Για 700 γρ.: 

_Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 4 φλιτζ. τσαγιού 
ρώγες σταφυλιού, χωρίς κουκούτσι, 
με 3 κουτ. σούπας μέλι. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, 
στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και 
τη λαδώνουμε ελαφρώς. 
_Απλώνουμε τα μελωμένα σταφύλια 
στη λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε 
με 1 κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι και 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνουμε 
για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 
Διατηρούμε τα ψητά σταφύλια σε βάζο, στο ψυγείο, 
για περίπου 15 - 20 ημέρες.
Με τι ταιριάζει: 
_Σε ντάκο και φρυγανισμένο ψωμί με ξινοτύρια και πικάντικα αλλαντικά, 
σε πράσινες σαλάτες με κοτόπουλο ή γαλοπούλα, με χοιρινά σουβλάκια, 
καθώς και με λιπαρά ψάρια, όπως ο κολιός και το σκουμπρί.  
https://www.kathimerini.gr/874565/article/gastronomos/syntages/mageireye-ki-as-ein-kai-rwges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου