Προετοιμασία: 30΄
Για 700 γρ.:
_Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 4 φλιτζ. τσαγιού
ρώγες σταφυλιού, χωρίς κουκούτσι,
με 3 κουτ. σούπας μέλι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C,
στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και
τη λαδώνουμε ελαφρώς.
_Απλώνουμε τα μελωμένα σταφύλια
στη λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε
με 1 κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνουμε
για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Διατηρούμε τα ψητά σταφύλια σε βάζο, στο ψυγείο,
για περίπου 15 - 20 ημέρες.
Με τι ταιριάζει:
_Σε ντάκο και φρυγανισμένο ψωμί με ξινοτύρια και πικάντικα αλλαντικά,
σε πράσινες σαλάτες με κοτόπουλο ή γαλοπούλα, με χοιρινά σουβλάκια,
καθώς και με λιπαρά ψάρια, όπως ο κολιός και το σκουμπρί.
https://www.kathimerini.gr/874565/article/gastronomos/syntages/mageireye-ki-as-ein-kai-rwges
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου