Σελίδες

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Σαλάτα με φακές και σταφύλι

Σαλάτα με φακές και σταφύλι | tovima.gr
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 500 γρ. βιολογικές φακές Δομοκού
- 1/3 ματσάκι (1/3 φλ.) φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

- 5 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Αλάτι
*Λευκό μπαλσάμικο κατά βούληση
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. ρώγες φρέσκου σταφυλιού, κομμένες στη μέση
Διαδικασία
_Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι 

να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν (περίπου 30 λεπτά). 
Αν θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο, μπορούμε να τις βράσουμε σε 
χύτρα ταχύτητας για περίπου 7 λεπτά. 
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν 
(μπορούμε να τις ξεπλύνουμε με κρύο νερό και να τις στραγγίξουμε καλά).
_Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά 

εκτός από το σταφύλι. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 6-7 λεπτά. 
Προσθέτουμε το σταφύλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
___Το φρούτο δίνει μια ξεχωριστή γεύση στις κρύες φακές και 

ο φρέσκος δυόσμος μοναδικό άρωμα.
https://www.tovima.gr/2019/09/11/gefsignostis/salata-me-fakes-kai-stafyli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου