Προετοιμασία: 15΄
_Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή το μούλτι 4 φλιτζ. τσαγιού ρώγες σταφυλιού,
χωρίς κουκούτσια, για περίπου 2 - 3 λεπτά.
_Σουρώνουμε τον πολτό σε μια μέτρια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια
φωτιά για περίπου 5 - 7 λεπτά, ώστε να μπορέσει ο χυμός να διατηρηθεί
περισσότερο και να μην ξινίσει.
_Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το χυμό να κρυώσει, τον βάζουμε
σε παγοκύστες και τις διατηρούμε στην κατάψυξη.
Με τι ταιριάζει:
Ρίχνουμε παγάκια μέσα σε χυμούς ή σε πράσινο τσάι με λεμόνι αντί για
ζάχαρη ή, ακόμα, τα θρυμματίζουμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε κοκτέιλ
με τζιν ή σε μοχίτο.
https://www.kathimerini.gr/874565/article/gastronomos/syntages/mageireye-ki-as-ein-kai-rwges
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου