Υλικά για 6 άτομα
- 4 ώριμες ντομάτες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 15 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 6 φλ. νερό
- 2 φλ. πλιγούρι
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
_Σε καυτό νερό βουτάμε τις ντομάτες για 20-25 δεύτερα και αμέσως τις μεταφέρουμε
σε λεκάνη με παγωμένο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
_Ξεπλένουμε με κρύο νερό το κοτόπουλο. Το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε ευρύχωρη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να κάνει κρούστα, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά.
_Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με
το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε
για 1 λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, μαζί με το ζουμί και το σοταρισμένο πλιγούρι τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
__Για να μη στεγνώσει το φαγητό, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο απλώνουμε μια πετσέτα πάνω από το ταψί
https://www.tovima.gr/2019/09/03/gefsignostis/kotopoulo-me-pligouri-ston-fourno/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου