ΥΛΙΚΑ
400 γρ. παπαρδέλες
200 γρ. ψιλοκομμένο αρνίσιο μπουτάκι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλερι
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι δενδρολίβανο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλατοπίπερο
1 κ. γ. βούτυρο
Pecorino φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό στη κατσαρόλα, αλατίζουμε και μόλις βράσει ρίχνουμε τις παπαρδέλες.
Μέχρι να περάσουν 2 λεπτά (ή όσο αναγράφει η συσκευασία), ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι,
το σκόρδο και το δενδρολίβανο με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Τέλος, αφήνουμε την σάλτσα υγρή, βάζουμε λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε το ζυμαρικό στο ίδιο τηγάνι με τη σάλτσα.
Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά
(πάντα φροντίζουμε να κρατάμε λίγο ώστε να «δουλέψουμε τη σάλτσα).
Τρίβουμε πάνω από το ζυμαρικό το pecorino πριν το σερβίρισμα.
Βάζουμε το νερό στη κατσαρόλα, αλατίζουμε και μόλις βράσει ρίχνουμε τις παπαρδέλες.
Μέχρι να περάσουν 2 λεπτά (ή όσο αναγράφει η συσκευασία), ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι,
το σκόρδο και το δενδρολίβανο με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Τέλος, αφήνουμε την σάλτσα υγρή, βάζουμε λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε το ζυμαρικό στο ίδιο τηγάνι με τη σάλτσα.
Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά
(πάντα φροντίζουμε να κρατάμε λίγο ώστε να «δουλέψουμε τη σάλτσα).
Τρίβουμε πάνω από το ζυμαρικό το pecorino πριν το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου