Γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο
Μερίδες 2
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ
1 στήθος κοτόπουλο
6 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί
½ κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
Φρέσκο φασκόμηλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι -πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
2 πατάτες
Κρέμα γάλακτος
Βούτυρο
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ1 στήθος κοτόπουλο
6 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί
½ κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
Φρέσκο φασκόμηλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι -πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
2 πατάτες
Κρέμα γάλακτος
Βούτυρο
αλάτι – πιπέρι
Βράζουμε τις πατάτες χωρίς την φλούδα σε κυβάκια.
Τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη.
Στεγνώνουμε το φιλέτο κοτόπουλου με λίγο χαρτί κουζίνας να μην γλιστράει και κόβουμε φέτες 5 mm. Απλώνουμε τις φέτες σε μια μεμβράνη και τις σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο μεμβράνη. Τα πατάμε με ένα βαρύ αντικείμενο (αν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο), βγάζουμε τη μια μεμβράνη και απλώνουμε στην κάθε φέτα κοτόπουλου ζαμπόν και τυρί. Τυλίγουμε και τα καρφώνουμε με 1 οδοντογλυφίδα. Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Τέλος, σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε με καπάκι να βράσει για 5 λεπτά. Σερβίρουμε τον πουρέ με τα ρολάκια κοτόπουλου χωρίς την οδοντογλυφίδα, κομμένα και με την σάλτσα από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου