Σελίδες

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Old fashion whisky coctail ...παλιό και κλασικό...!


n


Ένα κοκτέιλ με αυτό το όνομα εντοπίζεται να σερβίρεται για πρώτη φορά σε ένα κλαμπ για «τζέντλεμεν» στο Κεντάκι.
Λέγεται ότι φτιάχτηκε προς τιμήν ενός παραγωγού μπέρμπον και από εκεί
η συνταγή μετακόμισε στο μπαρ του ξενοδοχείου Waldorf Astoria της Νέας Υόρκης.

Τι ανακατεύουμε:

- 50ml ουίσκι ή μπέρμπον
- 1 χοντροκομμένη φλούδα από ένα πορτοκάλι 
- 1 κ. σ. σιρόπι (απλό σιρόπι ζάχαρης)
- 2-3 σταγόνες ουίσκι bitters ή angostura
- 1 κερασάκι μαρασκίνο
- 1 στριφογυριστή λεπτή φλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα
- παγάκια.
Παίρνετε την φλοίδα από το πορτοκάλι και την πιέζετε καλά με τα δάκτυλα σας.
Αλείφετε με αυτή το εσωτερικό του ποτηριού και την αφήνετε μέσα, προσθέτετε το κερασάκι,
το σιρόπι, τις σταγόνες και τρία παγάκια.
Ρίχνετε το μισό ουίσκι ανακατεύετε για 2 λεπτά ,
προσθέτετε το υπόλοιπο ουίσκι, λίγο ακόμα πάγο και ανακατεύετε για ένα λεπτό.
Σερβίρεται γαρνιρισμένο με τη φλούδα λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου