Μια συνταγή εύκολη, πλούσια σε γεύση αλλά και σοκολάτα.
Τα Chocolate chip cookies είναι χωρίς γλουτένη, και γίνονται πολύ αφράτα.
Μυστικά αυτή η συνταγή δεν έχει, παρά μόνο υλικά.
Υλικά
- 125 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ φυστικοβούτυρο
- 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. βανίλια υγρή ή ξυλάκι
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 300 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 200 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα χωρίς γλουτένη
Εκτέλεση
*Σε ένα μπολ, βάζουμε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και την ζάχαρη.
Με μίξερ χειρός, χτυπάμε καλά τα υλικά για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη
και να γίνει κρέμα το μίγμα.
*Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα και το μπέικιν.
*Χαμηλώνουμε το μίξερ, και προσθέτουμε το αλεύρι χωρις γλουτένη.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ να να ενωθούν τα υλικά.
^Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά.
*Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δυο λαμαρίνες.
*Με ένα μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις βάζουμε
στα ταψιά.
*Ψήνουμε για 12′ μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ροδίσουν ελαφρά.
*Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν και τα βάζουμε σε σχάρα
να κρυώσουν τελείως.
https://www.lookandcook.gr/2018/09/chocolate-chip-cookies.html?fbclid=IwAR2OsmUo8ypSYHK
_fubeifn_bl8t5OfJosZb4ffpWxo4P9Kf5BwZjRReCcg
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου