ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ 4 ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
2 κουταλάκια γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά μεγάλη σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
1 κουταλάκι γλυκού και κάτι αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-Πλένετε τις μπριζόλες σας και τις βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο μπώλ.
-Ρίξτε μέσα όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι.
-Προσθέστε το ελαιόλαδο και τρίψτε τις μπριζόλες σας
να απλωθούν παντού τα υλικά.
-Βάλτε τις στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να τις ψήσετε.
-Θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμες αν τις μαρινάρετε
από την προηγούμενη μέρα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ
1 φλυτζανι γάλα
300 γρ φέτα
100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι αν χρειάζεται , άσπρο πιπέρι , ρίγανη η δυόσμο
-Ζεστάνετε το γάλα .
-Ρίξτε μέσα την φέτα και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε
μέχρι να λιώσει και να αρχίσεινα πήζει η σάλτσα .
-Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε σε σιγανή φωτιά για 4 λεπτά.
-Προσθέστε το πιπέρι, το αλάτι αν χρειάζεται
και την ρίγανη η τον δυόσμο.
Αφήστε την να κρυώσει λίγο και
χρησιμοποιήστε την σε λαχανικά,
τηγανητές πατάτεςκαι όλων των ειδών τα κρεατικά.
-Ψήστε τις μπριζόλες σας σε ψησταριά (αν το επιτρέπει ο καιρός )
η σε αντικολλητικό τηγάνι.
***Χωρίς άλλη λιπαρή ουσία εκτός από το λάδι της μαρινάδας
που θα ρίξετε μέσα στο τηγάνι.
*Μαριάνα Κοταδήμα
πηγή :koykoycook
... καλή σας όρεξη !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου