- 2 χούφτες αμύγδαλα.
- 1 ½ ποτήρι ν. ζάχαρη
- 4 ποτήρια ν. νερό
- 1 κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια (160 γρ.)
- κανέλα
Οδηγίες
- Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό και τα χωρίζουμε στα δύο.
- Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί όλο το μίγμα.
- Σε καταρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και με ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να καβουρδιστούν απαλά και να αρωματιστούν.
- Αφού πάρουν τα αμύγδαλα το επιθυμητό χρώμα –προσέχοντας να μην καούμε- ρίχνουμε το μίγμα μας.
- Ανακατεύουμε συνεχώς (μερικά λεπτά) με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ο χαλβάς, προσέχοντας να μη κολλήσει το μίγμα στον πάτο και τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν δέσει το μίγμα και στην επιφάνεια δημιουργηθούν μεγάλες φουσκάλες.
- Αποσύρουμε το χαλβά από τη φωτιά αμέσως και τον ρίχνουμε στη φόρμα μας.
- Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε το κεντρικό μέρος της φόρμας για να βγει εύκολα ο χαλβάς.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα.
- Εάν θέλουμε το χαλβά μας ακόμη πιο γλυκό προσθέτουμε
- 1/2 ποτήρι ν. ζάχαρη ακόμη (δηλ. σύνολο 2 ποτήρια ν. ζάχαρη)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου